НОВА ИЗЛОЖБА У ГАЛЕРИЈИ „ФОРМА” Лавиринти ума и душе

Изложба мозаика „Лавиринти ума и душе” Татјане Војнов биће отворена у уторак 26. децембра у 19 часова у галерији „ФОРМА“  Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине (УПИДИВ), Илије Огњановића 3, и моћи ће да се погледа до 14. јануара.
a
Фото: промо

Татјана Тања Војнов свој ликовни израз остварује у различитим сликарским техникама (уље на платну и акварел), а последњу деценију и по, у мозаику.

- Да ли се кроз сопствено преиспитивање може доћи до самоспознаје иако је тај пут трновит? Тешко је отворити ум и проћи кроз слојевитост душе да би се у том процесу дошло до истине. Управо је то Тања покушала да нам предочи кроз приказ лавиринта на мозаицима. Иако мозаике карактерише интимистички израз, питање је опште, да ли се у решењу крије симбол живота а следствено томе, карактер особе? Као наговештај променљиве стварности, њена полазишта су различита али је код свих доминантно питање сопства - указује Љиљана Суботић, историчарка уметности, и подсећа да мотив лавиринта датира из античких времена, носи симболичку вишеслојност и повезаност са женским принципом.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести