Пчелици награда за "Причу о једној непослушној нози"

БЕОГРАД: "Прича о једној непослушној нози" Душка Радовића у издању Пчелице освојила је још једну награду за илустрацију и дизајн, овог пута награду "Исаило А. Петровић" коју додељује Градска библиотека Владислав Петковић Дис из Чачка.
e
Фото: Pixabay.com

Илустратор Тихомир Челановић награду за илустрацију ове књиге коју је Пчелица објавила у част 100 година од рођења Душана Радовића, добио је и од Удружења ликовних уметника и дизајнера Србије.

Награда Исаило А. Петровић додељује се 24 године у оквиру манифестације "Штампана реч", а која је вид подршке чачанским издавачима, ауторима и дизајнерима.

"У жељи да се вреднује и подстакне рад у области издаваштва заслужним појединцима додељу се и награде Исаило А. Петровић и Даница Марковић, а ове године навршава се 125 година од оснивања прве чачанске штампарије у власништву књижара Исаила А. Петровића", навели су из Пчелице.

Награда која носи име Петровића додељује се у области илустрације, као и дизајна и графичког обликовања књижевног дела.

Ове године награда је додељена илустратору Тихомиру Челановићу и дизајнеру Матији Благојевићу за опрему књиге "Прича о једној непослушној нози" Душана Радовића.

Награда Даница Марковић, која носи име чачанске песникиње, додељује се за Књигу године чачанског издаваштва, а ове године припала је Даници Оташевић, која је приредила књигу „Пупин, Тесла и амерички Срби: из дијаспоре и цркве у Америци”, на основу писане заоставштине Чачанина Радоја Јанковића.

Оташевић је као директор чачанске библиотеке оснивач те награде.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести