У Новом Саду одржан гала концерт три културно-уметничка друштва

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отворила је синоћ на Спенсу гала концерт три културно-уметничка друштва, чије одржавање је путем конкурса подржао ресорни секретаријат.
k
Фото: vojvodina.gov.rs

То су КУД „Виноградар“ из Лединаца, који обележава 20 година постојања, КУД „Стеван Мокрањац“ из Каћа, који успешно ради 65 година, и КУД „Степино коло“ из Степановићева, које следеће године обележава век од оснивања тог села.

Честитајући у име Покрајинске владе и у своје лично име значајне јубилеје, секретар Драгана Милошевић је нагласила да су сви заједно поносни на младе чланове културно-уметничких друштава, који и на овај начин брижно чувају наш идентитет, традицију, обичаје и културу.

Посебне честитке упућујем њиховом кореографу и уметничком руководиоцу сва три КУД-а, Владиславу Бабијановићу, који обележава 40 година бављења фолклором и две деценије уметничког рада, истакла је Милошевићева и уједно поздравила хуманитарни део синоћњег наступа, у организацији Фондације „Тате Новосађани“, који је намењен лечењу дечака Косте Петковића.

Фото: vojvodina.gov.rs

Негујући на овај начин наше културно наслеђе, као што је фолклор, секретар Драгана Милошевић је апострофирала да ће Покрајинска влада и ресорни секретаријат и даље бити достојни партнери у оваквим манифестацијама, које чувају наше национално богатство.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести