ВИШЕ ОД 50 ГЛУМАЦА БРАНИ ДЕПАРДЈЕА упркос оптужбама за сексуално злостављање

ПАРИЗ: Више од 50 француских глумаца, сценариста и продуцената објавило данас текст у листу Фигаро, којим је стало у одбрану филмске звезде Жерара Депардјеа упркос све веćем довођењу у питање његовог понашања према женама током пет деценија каријере.
depardje youtube
Фото: Youtube Printscreen

Поменути текст потписале су многе славне личности, међу којима и глумица, певачица и бивша прва дама Француске Карла Бруни, некадашња Депардјеова партнерка Карол Буске и глумци Пјер Ришар, Шарлот Ремплинг и Викторија Абрил, преноси АП.

Агенција напмиње да су близу половине од укупно 56 потписника биле жене, а многи припадају Депардјеовој генерацији.

Након овог излива подршке заступници жртава наводног сексуалног злостављања били су ужаснути, истиче агенција.

Депардје (74) је негирао оптужбе, а поменути есеј подршке назвао је прелепим.

Потписници текста поред осталог наводе да не "могу да ћуте пред линчем и бујицом мржње која се обушава на његову личност".

Када је Жерар Депардје на мети, нападнута је филмска уметност. Француска му толико дугује и лишити се овог великог глумца био би пораз и смрт уметности, наводи се у тексту који је објавио Фигаро.

АП подсећа да је француском глумцу изречена прелиминарна оптужба за силовање и сексуални напад 2020. године, након што га је тужила глумица Шарлот Арнол, а десетине других жена га је оптужило за узнемиравање или сексуално злостављање.

Недавно емитован документарни филм "Франс 2", поред осталог, приказао је оптужбе против Депардјеа за сексуално злостављање, које је изнело 16 жена.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести