Нови тврђава театар од сутра у Чортановцима

НОВИ САД: Нови тврђава театар, четврти по реду, биће одржан од 3. до 8. јула у Вили "Станковић" у Чортановцима, а фестивал сутра отвара представа "Фама о бициклистима", Новосадског позоришта, рађена по тексту Светислава Басаре, а у режији Роберта Ленарда.
vila stankovic, dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

У такмичарском програму, како су раније најавили организатори, поред представе "Фама о бициклистима" која отвара фестивал,  биће изведене и "Чувари твог поштења" Бориса Лијешевића (Градско позориште Подгорица), "Јами дистрикт" Милене Богавац у режији Кокана Младеновића (Трупа Јами Дистрицт),  и "Невидљиви људи" Јелене Кајго у режији Немање Ранковића (Народно позориште Ужице).

Представе које учествују у такмичарском програму биће изведене у понедељак, уторак, среду и петак, а посетиоци ће имати прилику да погледају и две представе ван такмичарске конкуренције.

“Посетиоци ће у четвртак имати прилику да погледају представу "Украђена личнос’"Миленка Вучетића, у извођењу Милана Гутовића, док ће у суботу на програму бити "Међуигре", дипломска представа студената Академије лепих уметности и мултимедија, Београд”, најавили су организатори.

Жири чине теоретичар културе и књижевник Владимир Копицл, редитељка Миа Кнежевић и глумица и редитељка Кинга Мезеи.

Фестивал ће отворити Марија Меденица, глумица Српског народног позоришта.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести