Перформанс „Forecasting”/„Predviđanje“ отворио Tanz Platz фестивал

„Forecasting”/„Predviđanje“ (Француска, Италија Хрватска) је плесни перформанс који је отворио овогодишњи фестивал савременог плеса „Tanz Plaz“ пред великим бројем публике у Фабрици.
з
Фото: Дневник/ Јелена Ивановић

„Forecasting”/„Predviđanje“ је  одабран међу најбољих 20 плесних представа у Европи за 2018. годину. „Предвиђање“ је засновано на колекцији аматерских снимака преузетих са Јутуба. На сцени, уметница манипулише лаптопом на чијем екрану су приказани изабрани видео снимци који су у размери са људским телом. Тако екран постаје место преплитања тела уметнице и дводимензионалног света који представља људе у другом простору. Резултат је вртоглаво хибридно искуство, зона неодређеног окарактерисана видео снимцима који варирају од баналног свакодневног живота, покрета и артефаката и њихове могућности трансформације у нове алате нарације.

Фото: Дневник/ Јелена Ивановић

„Tanz Platz” у Нови Сад доводи младе и успешне плесаче и представља актуелне тенденције у савременом плесу. Овогодишње, друго издање Фестивала обележиће тродневни програм, од 5. до 8. септембра, са представама из Француске, Италије, Хрватске, Словеније и Србије.

Другог дана фестивала биће изведена представа „Scrape” представник Србије у селекцији Aerowaves плесне мреже. Фестивал ће затворити динамични двојац из Словеније који изводе високо награђивани комад „Alien Express”.

Фото: Дневник/ Јелена Ивановић
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести