СНП: Почеле пробе Ћосићевих “Деоба” у режији Југа Радивојевића

НОВИ САД: Драма Српског народног позоришта започела је рад на новој представи “Деобе”, која се ради у копродукцији са Народним позориштем из Ниша и Приштине.
s
Фото: Srđan Doroški

Роман Добрице Ћосића „Деобе”, за који се сматра да обележава читаву једну епоху и за који је 1961. писац добио другу НИН-ову награду, како подсећају у СНП-у, режираће Југ Радивојевић, према драматизацији Спасоја Ж. Миловановића. „Деобе” ће бити друга режија Југа Радивојевића у СНП-у, након представе “Светозар”  из 2018.

У представи играју: Небојша Савић (Урош Бабовић, сеоски газда), Соња Дамјановић (Вида, његова жена), Милош Цветковић (Милош, њихов син), Небојша Ђорђевић (Вита, њихов слуга), Милан Ковачевић (Адам Катић, сеоски газда), Григорије Јакишић (Душан Катић, студент, његов син), Игор Дамјановић (Љубиша Дачић, њихов слуга), Страхиња Бојовић (Доктор, грађански политичар), Дејан Цицмиловић (Коста Цветић, мајор), Валентин Венцел (Немачки официр) и Бојана Милановић (Млада).

Драматург је Божидар Кнежевић, сценограф је Југ Радивојевић, костимограф је Татјана Радишић, а композитор је Александар Сребрић. Ауторску екипу чине и Данило Млађеновић, асистент сценографа, Игор Дамјановић, задужен за сценски покрет, а за сценски говор Радован Кнежевић.

Прва проба била је 1. фебруара у СНП-у. Премијерно извођење у Грачаници планирано је да буде 9. марта, потом премијера у Нишу 11. марта, и новосадска премијера у СНП-у 16. марта.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести