Татјана Татић: Играм белог и црног лабуда, живим свој сан

Премијера чувеног балета "Лабудовог језера" Петра Илича Чајковског у кореографији и режији Константина Костјукова биће изведена 2. јуна у Народном позоришту.
ilustracija, pixabay
Фото: pixabay.com

У костимима Рената Балестре и у ролама које слове за један од највиших домета каријере балетских играча, на премијери 2. јуна ћемо гледати Бојану Жегарац и Јована Веселиновића, а потом и други пар првака балета - Татјану Татић и Игора Пастора, док ће 4. јуна у Сава центру гостовати прваци руског Бољшог театра.

Балерина Татјана Татић специјално за Тањуг на свега три дана пре премијере каже да је савладавање две улоге био највећи изазов у процесу настајања представе. 

"Бели лабуд је лиричан и романтичан, а црни карактеран и зао. Све то треба да оживим на сцени у једној представи у временском интервалу од 120 минута. У животу се нисам сусрела са тежом ситуацијом него што је ова и надам се да ћу да испуним све техничке задатке на којима смо радили", каже Татић и истиче да осећа огроман притисак пред премијеру, јер је сан сваке балерине да игра црног и белог лабуда у ремек делу Петра Илича Чајковског. 

"Преда мном је све најтеже и најлепше што нека балерина може да очекује у својој каријери. Свака балерина сања да буде "лабудица" једног дана и сада живим свој сан. Колеге ме подржавају јер сви знају да сам имала јако тежак задатак да савладам у кратком времену", казала је Татић и додала да је уверена да ће публика уживати 2. јуна у Народном позоришту. 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести