Војвођански симфонијски оркестар премијерно изводи Жана Франсеа

Војвођански симфонијски оркестар наставља своју сезону концертом у недељу 18. марта у Синагоги, с почетком у 20 часова, на којем ће као солиста наступити један од наших најпроминентнијих кларинетиста своје генерације Александар Тасић.
1
Фото: Д:Милосављевић

Овај наш познати кларинетиста ће се представити с Концертом за кларинет и оркестар Жана Франсеа, и то ће, како најављују „симфоничари“, бити премијерно извођење ове композиције у Србији, која је светску премијеру доживела 1968. у Ници.

У првом делу програма Војвођански симфонијски оркестар ће извести Свиту „Пулчинела“, коју је Игор Стравински компоновао након великог успеха истоименог балета, 1922. Други део концерта је резервисан за Симфонију бр. 3 Роберта Шумана, познату и под називом „Рајнска“ симфонија.

За диригентским пултом ће бити Клаудио Вандели, италијански диригент, који је наступао у водећим концертним дворанама и на фестивалима широм света (Лондон, Берлин, Баден - Баден, Екс ан Прованс). Међу оркестрима којима је дириговао су Лондонска краљевска филхармонија, Московски солисти, Оркестар “Гирцених” из Келна и Дански краљевски оркестар. Маестру Ванделију ће ово бити други наступ са Војвођанским симфонијским оркестром.

Улазнице стају 600 динара, и 300 динара за групне посете, студенте и пензионере у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/ИИ) сваког радног дана од 8 до 14 часова, као и два сата пре почетка концерта у Синагоги.

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести