КОМБИНАЦИЈА КОЈУ НИСТЕ ОЧЕКИВАЛИ Њоке, јогурт и поврће у савршеној салати су хит овог лета
Ако тражите брз, укусан и освежавајућ оброк који не захтева много времена у кухињи, ова салата са њокама и грчким јогуртом биће ваш нови летњи фаворит!
Лака је за припрему, готова за мање од пола сата, а комбинује кремасту текстуру и свежину поврћа на начин који сви воле. Идеална је као лагани ручак, вечера или прилог када долазе гости – а верујте нам, сви ће тражити рецепт!
Састојци за салату са њокама и грчким јогуртом:
- 250 г њока (куповних или домаћих)
- 150 г грчког јогурта
- 1 чен белог лука (ситно исецкан или изрендан)
- 1 кашика маслиновог уља
- 1/2 краставца (исецкан на коцкице)
- шака чери парадајза (преполовљених)
- 1/2 авокада (по жељи, исецкан)
- со и бибер по укусу
- свеж першун или мирођија (ситно сецкано)
- сок од 1/2 лимуна
- мало пармезана (опционо).
Припрема
Скувајте њоке према упутству са паковања. Када испливају на површину, процедите их и прелијте са мало маслиновог уља да се не слепе. Оставите их да се охладе.
У чинији помешајте грчки јогурт, бели лук, лимунов сок, маслиново уље, со и бибер. Добро сједините. Исецкајте краставац, чери парадајз и (по жељи) авокадо.
У већу чинију ставите охлађене њоке, додајте поврће и прелијте све дресингом од јогурта. Лагано промешајте. Поспите свежим першуном или мирођијом, и по жељи – мало пармезана.