ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ ЗА СОЧИВО из манастира Хиландар, идеално јело за дане поста

Аутентичан рецепт за припрему сочива из манастира Хиландар има неколико састојака који му дају посебан укус.
б
Фото: Pixabay.com

Сочиво је укусно поврће из рода махунарки. Налик је пасуљу, али се разликује по укусу. Од њега се могу правити разна јела и салате.

У време поста монаси у манастиру Хиландар често припремају сочиво на посебан начин.

Састојци:

300 грама сочива

главица црвеног лука

главица белог лука

кашика сувог грожђа

20 маслина

1 дцл белог вина

со, бибер

оригано

мајчина душица

шољица маслиновог уља

Припрема:

Сочиво потопити и одставити да одстоји преко ноћи.

Сутрадан ставити да се кува. Када проври треба оцедити сочиво.

Поново прелити сочиво водом. Додати издинстани црвени и бели лук. Додати кашику сувог грожђа, маслине, бело вино, а потом и со, бибер, оригано и мајчину душицу.

Кувати полако, на тихој ватри, док вода не испари.

На крају додати шољицу маслиновог уља.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести