ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ КОЈЕ СЕ ТОПЕ У УСТИМА: Гурманлук за све прилике, а припрема се БРЗО

Посне лазање у посним данима добро ће вам доћи да разбијете монотонију за трпезом, а толико су укусне да ће те их припремати и у мрсним данима.
а
Фото: Ilustracija/pixabay.com

За припрему овог јела биће вам потребне посне коре за лазање, средња главица црног лука, две шоље сока од парадајза, три чена белог лука, 300 грама печурака, брашно и уље.

Од зачина припремите со, бибер и оригано.

Прво заједно издинстајте црни и бели лук, у који ћете додати ситно исецкане печурке, а када се скувају прелијете их соком од парадајза.

Када се згусне, сос је спреман и склоните га са рингле.

Посни бешамел сос припремите тако што на тихој ватри попржите мало брашна, додате воду и зачине.

Посне листове за лазање натопите кључалом водом један минут, да се опусте.

У ватросталној посуди премазаној уљем ређате коре, наизменично их преливајући са ова два соса.

Овако припремљено јело пеците пола сата на 200 степени.

Дневник / Она.рс

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести