ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ на бакин начин: Домаћи рецепт који се разликује од свих

Више не морате да се одричете омиљених посластица када је пост у току, јер можете да направите преукусне посне ванилице.
б
Фото: Pixabay.com

Када би требало описати ванилице, то би засигурно био познат укус, укус детињства.

Ово је једноставан колач који се лако прави, а један од водећих кулинарских веб-сајтова га је прогласио најбољим колачима на свету.

Састојци:

  • 200 г посног маргарина
  • 100 г шећера у праху
  • 2 кашике посне слатке павлаке
  • 8 г ванилин шећера
  • 450 г брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • џем

Рецепт за посне ванилице:

Маргарин собне темепратуре помешајте са шећером у праху, посном слатком павлаком и ванилин шећером. Умутите, па додајте просејано брашно и прашак за пециво. Умесите тесто.

На побрашњеној површини развуците тесто, па ракијском чашом вадите облике.

Ређајте на плех обложен пек папиром. Пеците на 180°Ц око 20 минута.

Једна круг премажите џемом, па спојите са другим и тако радите док све не утрошите. Поспите шећером у праху.

Информер.рс/ Дневник

 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести