ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ на бакин начин: Домаћи рецепт који се разликује од свих
Више не морате да се одричете омиљених посластица када је пост у току, јер можете да направите преукусне посне ванилице.
Када би требало описати ванилице, то би засигурно био познат укус, укус детињства.
Ово је једноставан колач који се лако прави, а један од водећих кулинарских веб-сајтова га је прогласио најбољим колачима на свету.
Састојци:
- 200 г посног маргарина
- 100 г шећера у праху
- 2 кашике посне слатке павлаке
- 8 г ванилин шећера
- 450 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- џем
Рецепт за посне ванилице:
Маргарин собне темепратуре помешајте са шећером у праху, посном слатком павлаком и ванилин шећером. Умутите, па додајте просејано брашно и прашак за пециво. Умесите тесто.
На побрашњеној површини развуците тесто, па ракијском чашом вадите облике.
Ређајте на плех обложен пек папиром. Пеците на 180°Ц око 20 минута.
Једна круг премажите џемом, па спојите са другим и тако радите док све не утрошите. Поспите шећером у праху.
Informеr.rs/ Дневник