Рецепт дана: Чорба од тиквица

Освежавајућа и притом једноставна за припрему, ова чорбица је као створена за пролећне дане. Поготово ако се томе дода податак, да ово изузетно хранљиво поврће поврће садржи мало калорија, те је врло дијетално...
corba
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 2 мање тиквице,

- 2 шаргарепе,

- 2 кромпира,

- 1 већа главица црног лука,

- 2 кашичице сувог зачина,

- кашичица алеве паприке,

- кашика брашна,

- мало мирођије,

- уље за пржење

Припрема:

1. На уљу и мало воде издинстати ситно исецкан црни лук.

2. Шаргарепу и кромпир исећи на коцкице, па додати луку. Сипати суви зачин и све налити водом да огрезне.

3. Ољуштити тиквице, исецкати их на коцкице и потом додати у поврће кад је на пола скувано.

4. Додати алеву паприку, па све измешати.

5. Кувати док тиквице не омекшају, па додати кашику брашна размућену у мало воде.

6. Налити врућом водом, додати мирођију и кувати још око 5 минута.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести