Рецепт дана: Чорбица од грашка

Ова ароматична и лагана чорбица савршен је гастро избор за вреле летње дане.
corba
Фото: www.freeimages.com

Састојци: 

- 25 г маслаца,

- 2 кромпира средње величине,

- 150 г празилука

- 1 јабука,

- 1 коцка за супу,

- 250 г свежег грашка (може смрзнути)

- 60 мл павлаке,

- со и бибер по укусу,

- свежи влашац

Припрема:

1. Исецкани кромпир, празилук и јабуку динстати на маслацу око 5 минута, односно, док поврће и воће не омекша.

2. Прокувати коцку за супу и додати грашак, па кувати након кључања још око 20 минута или док поврће сасвим не омекша.

3. Поврће уситнити у блендеру или штапним миксером док чорба не постане густа, глатка и уједначена.

4. Умешати павлаку, па зачинити.

5. Пре служења, посути исецканим свежим влашцем.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести