Рецепт дана: Пилетина на португалски

Ако волите фадо музику и маштате о путовању у Лисабон, у овом ћете јелу сигурно уживати.
piletina
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 800 г пилећег филеа

- 4 чена белог лука,

- главица црног лука

- 1 парадајз,

- 2 кашике маслиновог уља,

- кашика сувог босиљка,

- 2 кашике вегете,

- со и бибер по укусу,

- 50 мл белог вина

- 300 г пиринча

Припрема:

1. У тигању на загрејано маслиново уље ставити ситније исецкан лук, посолити га и пропржити до златножуте боје.

2. Додати исецкан бели лук и пилеће филее исецкане на коцкице.

3. Посути вегетом и пржите док пилетина не добије лепу златну боју. 4. Додате сецкани парадајз и вино, па кувати на лаганој ватри још неких пола сата да пилетина омекша.

5. По потреби подлити с мало воде.

6. У међувремену, скувати пиринач у благо посољеној води, па потом га оцедити.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести