Рецепт дана: Пирошке пуњене пилетином и шампињонима

Пирошке могу да се пуне сиром, купусом, млевеним месом или печуркама. А да ли сте пробали фил од уситњене пилетине и шампињона? Ако нисте, време је.
piroske
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

За тесто:

- 80 мл млека,

- 1,5 кашичица сувог квасца,

- 1/2 кашичице шећера,

- 1/2 кашичице соли,

- 1 јаје,

- 115 г путера,

- 300 г глатког брашна

За фил:

- 250 г пилетине,

- 150 г шампињона,

- 2 кашике путера,

- главица лука,

- ½ кашичице белог лука у гранулама,

- со и бибер по укусу

 За премазивање:

- 1 жуманце,

- кашика млека

Припрема:

1. Помешати квасац и млеко са шећером и мало брашна, па оставити покривено десетак минута.

2. Растопити маслац и додати га у размућено јаје. Потом додати и мешавину с квасцем, со и постепено просејано брашно, па умесити меко тесто.

3. Према потреби додати још брашна тако да се тесто не лепи, али остане мекано. Затим оставити десетак минута да одмори.

4. Рерну загрејати на 200 степени и два велика плеха обложити папиром за печење.

5. Продинстати лук на путеру, па додати сецкану пилетину и након неколико тренутака шампињоне и бели лук.

6. Тесто поделити на лоптице, у средину сваке ставити фил, па преклопити и залепити крајеве. Премазати мешавином умућеног жуманцета и млека, па пећи око 25 минута.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести