Рецепт дана: Пуњена бундева

Месо и пиринач у бундеви – савршено.
bundeva
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 1 средња бундева,

- 300 г пилећег млевеног меса,

- 50 г пиринча,

- главица црног лука,

- два, три чена белог лука,

- кашичица алеве паприке,

- кашика сувог зачина,

- соли и бибера по укусу

Припрема:

1. Бундеву издубити, па унутрашњост премазати путером и посолити. 2. Пиринач обарити, па затим додати исецкан црни и бели лук, млевено месо, со, бибер, алеву паприку, суви зачин.

3. Све фино сјединити, а потом филом напунити бундеву и на крају је затворити поклопцем од бундеве.

4. Напуњену бундеву покрити алу фолијом и ставити у тепсију.

5. На дно тепсије ставити пек папир и 100 мл воде, затим бундеву и пећи у рерни на 200 степени мало „јачих“ сат времена.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести