Укуси Војводине на Сајму у Мостару

Пројекат „Укуси Војводине“ на Сајму привреде у Мостару представио је, уз подршку малих произвођача и привредника који желе да унапреде и очувају препознатљивост домаћих производа, Војводину као ено-гастрономску регију.
ukusi vojvodine
Фото: Ukusi Vojvodine

Највећа посећеност првог дана била је на штанду “Вино и виноградарска опрема 16+1”, где је представљено 16 земаља средње и  југоисточне Европе, као и НР Кина.

Велико интересовање посетилаца изазвали су произвођачи из Војводине, окупљени око пројекта „Укуси Војводине", који спроводи новосадско удружење Интерфест, уз подршку и покровитељство Покрајинске владе.

Посетиоци су имали прилике да пробају сухомеснате производе „Бут&Co“ из Лаћарка, ајвар, џем и сок од парадајза, произвођача „Вртлари“ из Куцуре, као и кулен Карола Хорвата из Бачког Петровца.

Поред ових врхунских гастро производа, на штанду „Укуси Војводине“ се представила и винарија „Ердевик", чија су вина „Лектор“, „Розе Ностра“ и „Трианон“ освојила посетиоце.

Заједнички наступ су имале винарије Института за винарство и виноградарство из Сремских Карловаца, „Шијачки“ из Баноштра, „Виндуло" из Темерина, „Винум" из Сремски Карловаца и „Стаменковић“ из Сомбора.

Thumbnail

Премијер Србије Александар Вучић, посебно је поздрављен на отварању Сајма привреде у Мостару. Он је посетио штанд Србије, где је имао прилику да ужива и у производима из Војводине.

Thumbnail

У делегацији Србије био је и председник ПКС Марко Чадеж, који је подржао пројекат „Укуси Војводине“ и истакао значај сличних иницијатива у Србији.

Штанд Србије посетили су и заменик министра пољопривреде Кине Кју Донгју, хрватски премијер Андреј Пленковић и председник Црне Горе Филип Вујановић, као и други званичници, али и многобројни посетиоци.

Међународни сајам привреде у Мостару је најуспешнија сајамска изложба у Босни и Херцеговини.

Сајам је општег карактера и на њему се представљају скоро све гране приведе, али предњаче пољопривреда, гастрономија, туризам и услужне делатности, али и електроиндрустрија и IT сектор.

У склопу пет сајамских дана, представили су се излагачи из 30 држава, организоване су бројне подсајамске манифестације, округли столови и друге манифестације.

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести