„ФРАЈЛЕ” О ПЛАНОВИМА У 2019. Желимо освајање Италије

Празници су предах од путовања и посла па је опуштање потпуно, рекле су шармантне „Фрајле” у ексклузивном интервјуу за наш лист.
„Frajle” žele osvajanje Italije Foto: promo/Sever Zolak
Фото: „Фрајле” желе освајање Италије Фото: промо/Север Золак

Девојке из једног од наших најпопуларнијих бендова „Фрајле” иако презаузете снимањем многобројних новогодишњих емисија и великим бројем новогодишњих и божићних концерата издвојиле су мало времена како би нам откриле своје планове за наредну годину.

-  Децембар нам је можда и најинтензивнији месец, јер се снимају новогодишњи програми, у току су божићни и новогодишњи концерти и приватна славља. Све те датуме смо заузете, а на сам дочек Нове године углавном наступамо на трговима широм региона, сваке године је неки други град. Божић је резервисан за породицу и пријатеље у родитељском дому. Ту 2019. годину дочекаћемо с публиком на тргу у Шибенику. Репертоар је прилагођен временским условима, и пошто се морамо сви загрејати, свирамо песме за плес и за пољупце. Увек буде чаробно уз кувано вино, песму и одбројавање у поноћ, па онда ватромет и поноћни плес.

Волите ли да окитите дом за празнике?

- Јесте да смо много на путу, а мало код куће, али кућа је окићена, и увек је уживање када се вратимо с пута. Поготово када нам дођу породица и пријатељи и уз неки добар филм, чај, мамине колаче, уживање је загарантовано.

Која јела и музика вас асоцирају на празнике? Будући да увек беспрекорно изгледате да ли дозвољавате себи да се опустите током празника и наградите неким колачем или прескочите теретану?

- Незаобилазни део празника су руска салата, сарма, печење, туршија, кувано вино и ракија, колачи са циметом, јабукама, ванилице. Уз свако весеље иде и весела музика, али пошто смо ми увек у брзини и буци, када дођемо кући, прија нам лаганија музика уз кућну атмосферу. Празници су предах од путовања и посла, па је опуштање потпуно. Жељне смо домаће хране и мира, и допуштамо себи предах у сваком смислу. Крајем јануара већ креће акција и активности.

Када резимирате 2018. годину, шта вам је све донела и чему вас је научила?

- Година 2018. нам је донела много предивних концерата, нових градова и путовања. Нови ливе албум, по жељи публике, да имају „концерт за понети”, где је 18 песама снимљених с концерата. Добиле смо награду за даму године, награду за концерт године. У припреми је албум са обрадама познатих песама у другачијим акустичним аранжманима, опет по жељи публике, која је учествовала у одабиру истих.

Шта бисте себи пожелели у 2019. години?

- Здравље, снагу, љубав, концерте у градовима и земљама где још нисмо биле. Преводимо песме на италијански, тако да желимо освајање Италије. Срећу и радост. Јер ми се бавимо најлепшим послом на свету - да увесељавамо људе. А радости и љубави никад доста!

Милица Ћирић

 

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести