(ВИДЕО) ТИЈАНА БОГИЋЕВИЋ ЈЕ ПРЕДСТАВЉАЛА СРБИЈУ НА ЕВРОВИЗИЈИ пре седам година, али НИЈЕ ПРОШЛА У ФИНАЛЕ! Коначно признала: „Све је то било некако збрда-здола, данас бих све другачије”

Поп певачица Тијана Богићевић има бројне хитове који на Јутјубу броје више од 20 милиона прегледа, а пре седам година представљала је Србију на Евровизији.
1
Фото: Dnevnik i Youtube Printscreen/Eurovision Song Contest

Међутим, није успела да се домогне финала те 2017. године, када је у Украјини певала песму „In Too Deep”. У разговору за Дневник Тијана признаје да би поново представљала своју земљу, односно, пре свега да би се радо пријавила на домаћи избор за српског представника - на „Песму за Евровизију”. Открила нам је и какву песму би овога пута волела да представи иностраној публици.

– То би била песма у којој могу ја да будем ја. Да то буде нешто што ја скроз осећам и песма у којој могу да будем искрена – признаје Тијана, осврћући се на своје учешће на Евровизији. – Када сам ишла на Евровизију и представљала Србију све је то било некако збрда-здола, што се мене тиче. О томе бисмо могли детаљније да причамо и да се нађемо други пут да разговарамо на ту тему. У сваком случају,  мислим да бих сада много другачије приступила свему.

И пре него што је представљала Србију, Тијана Богићевић је наступала на Евровизији. Први пут је била пратња Даници Радојчић Нини 2011. године, када је певала пратеће вокале за песму „Чаробан”.

Тијана се у разговору за наш лист осврнула и на овогодишњу Евровизију, на којој је победу однео Швајцарац Немо с песмом „The Code”, који јој се, како признаје, није претерано допао.

 

– Ја тог човека нисам ни приметила. Не знам. Баш искрено вам кажем, кад год је он певао ја сам ишла нешто друго да радим. Мени је Хрват Бејби Лазања био најбољи, убедљиво. Теја Дора је била одлична, она је мени била фаворит и на нашем домаћем избору и одлично је одрадила цео наступ. Додуше, мислим да свет још увек није спреман за такву поруку какву „Рамонда” носи. Али сматрам да је Бејби Лазања потпуно покраден, то је било неправедно, апелујем да се то више не дешава (смех) – наглашава Тијана Богићевић и додаје да је музика на овом такмичењу пала у други план, али да јој то не смета. – Шта има мени да смета? Опет је песма битна и цео тај сценски наступ треба да прати ту неку песму. Послушаћу мало више тог Швајцарца, али сам му стварно дала шансу. Обично ипак добра песма победи, није баш да победе безвезе песме. Али, нека, нека буде тај фестивал за сценски наступ, биће и неки други за певање, неки за класичну музику, за све има простора.

Цео интервју са Тијаном можете погледати на нашем Јутјуб каналу у наставку: 

Тијанини хитови броје више од 20 милиона прегледа на Јутјуб каналу. Својим вокалним умећем, Тијана годинама уназад шири своју публику, те је тако постала једна од предводница нове генерације домаће поп сцене у Србији. Како наглашава, драго јој је што и њене колеге, попут Јелене Томашевић, која је недавно објавила нови албум под називом „Искрена”, истрајавају у ономе по чему су препознатљиви, а то је квалитет. Свиђа јој се што се све чешће одлучују и за нове ауторе, што, како сматра Тијана, изузетно доприноси каријери једног извођача. 

 

– Приметан је искорак у поп музици. Аутори су се мало променили, то је супер, јер стварно као да смо сви у овом жанру заглављени са истим ауторима. Иако, наравно, Александра Милутиновић, која нам свима прави музику, пише дивне песме и даље има инспирацију, али добро је да има и нових аутора, који су се мало инфилтрирали на нашу сцену – објашњава Тијана Богићевић, осврћући се управо на назив новог албума Јелене Томашевић, подвлачећи паралелу са својим послом. – Треба бити искрен у музици. Ја једино и могу да будем искрена. Мени то није изазов, већ нешто што је нормално. Изазов је вероватно они којима на музику гледају као на бизнис. Они можда размишљају да пред публику изађу са нечим другим, али морају са оним што се продаје. А мени је лако.

Како додаје, труди се да и у животу, осим у музици, увек буде искрена према људима.

– Одлучила сам да и у партнерским везама у пријатељствима увек кажем истину, јер једна лаж увек води ка другој, трећој, петој. Онда се све сруши. Тако да, уколико сте искрени, не лажете и идете срцем не можете никад да изгубите – тврди популарна певачица.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести