„БИЋЕ ЧУПАВО”! Новосађанин НЕМАЊА РАДОШЕВИЋ СПРЕМАН ЗА КОНКУРЕНЦИЈУ НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ” па открио због чега ће бити другачији од свих

Млади извођач који доноси стари поп звук, Новосађанин Немања Радошевић, такмичиће се на „Песми за Евровизију” са нумером „Јутра без тебе”, коју је за њега написао Саша Милошевић Маре, аутор „Молитве”, једине српске победничке песме на Евровизији.
1
Фото: Goran Popovski i RTS / Montaža

У овој нумери, иако је обојена бржим ритмом, један од тренутно најперспективнијих поп певача доноси дашак сете и туге кроз текст у којем ће се већина слушалаца препознати, будући да је испраћен љубавном тематиком и проговара о ономе што многи проживљавају.

– Изазовно је појавити се са класичном поп песмом на овом такмичењу. Ја негујем тај поп звук и од њега не одустајем и није нам лако да се боримо против аутотјуна и свега онога што се данас масовно користи у музици. Ипак, и ово што смо припремили за „Песму за Евровизију” је модерно. Са добром је музиком, аранжманом и текстом, али је све прилагођено мени, мом сензибилитету. Најважније је да извођач изнесе песму тако да својом изведбом дирне публику, а уз то, битна је и харизма – прича за „Дневник” Немања Радошевић.

Фото: Goran Popovski

Овај све популарнији Новосађанин акценат у свом наступу ставиће на саму изведбу па ће и певање публика најпре моћи да осети кроз његов наступ. Ипак, каже, не одступа од визуелног дела, па већ увелико припрема свој перформанс.

– С обзиром на то да је песма брза и енергична, фокусирамо се на музику и певање, јер је класична свирачка, такав је и аранжман. И јако сам срећан због тога, на томе сам и инсистирао. Наравно, и визуелни део је много битан, због самог фестивала, па ћемо се потрудити да буде добар – најављује Радошевић и додаје да, иако је прошле године наступио пред 10.000 људи на концерту Бијелог дугмета, те ове године уз Лепу Брену певао за готово њих 60.000, наступ на „Песми за Евровизију” ипак доживљава као један потпуно другачији задатак.

Мораш да пронађеш себе, даш максимум и најбоље да искористиш та три минута која имаш на сцени и то је оно што ја још нисам имао прилику да доживим, али човек највише напредује када изађе из зоне комфора. Овај фестивал је следећи корак који ће сигурно допринети да мало стекнем искуства што се тога тиче, каже за „Дневник” Немања Радошевић.

 

Веома му је, каже, драго што ће сцену делити са бројним колегама које цени, а верује и да ће конкуренција бити веома јака.

Биће веома добрих певача и занимљивих наступа како аудио, тако и визуелних, тако да се радујем и мислим да ће бити чупаво (смех). Ипак, чини ми се да ћемо ми бити ако не и једини учесници који ће наступити с класичном свирачком поп песмом са живим бубњем. Тек кад чујем све песме моћи ћу да створим неку слику отприлике где смо и шта смо. Свакако, мислим да ће моја песма добро да се заврти на радију – истиче за „Дневник” Немања Радошевић и додаје да очекује подршку његових Новосађана на такмичењу јер верује да имају шта да покажу публици.

 

Како каже, дуго је желео да се појави на „Песми за Евровизију” па је узубуђен због свега што га у наредном периоду очекује. Евровизију, с друге стране, доживљава као неку врсту остварења снова.

– Мислим да би сваки певач и уметник волео да представи своју земљу и да то уради најбоље могуће. Ово је свакако велики изазов за мене и јако ми је драго што сам успео да уђем на конкурс са фантастичним тимом – закључује Радошевић.

 

Немања је, иначе, добро познат публици у клубовима Новог Сада, Београда и региона, где је стекао огромно певачко искуство. Недавно је издао два сингла - „Вук” и „Прстима”, а план му је и да током 2024. године објави свој први албум.

Осим Немање, на националном избору за представника на Евровизији ове године учествује још 27 такмичара. Подсетимо, „Песма за Евровизију” биће одржана кроз три вечери - два полуфинала на програму Радио-телевизије Србије биће 27. односно 29. фебруара, док је велико финале заказано за 2. март. У оба полуфинала наступиће по 14 такмичара, а најбољих осам из обе вечери пласираће се у финиш националног такмичара за одабир представника на Евровизији.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести