ДАРИЈА ВРАЧЕВИЋ  Једва чекам наступ!

Пинкова звездица Дарија Врачевић, коју је публика упознала у другој сезони тог такмичења, представљаће ове године нашу земљу на престижном такмичењу „Дечја песма Евровизије”.
Darija Vračević predstavlja Srbiju na dečijoj „Evroviziji”  foto: promo RTS
Фото: Дарија Врачевић представљa Србију на дечијој „Евровизији”  фото: промо РТС

Такмичење ће се одржати 24. новембра у Пољској, у граду Гљивице, а Дарија не скрива одушевљење што ће управо она бити наш представник са својом песмом „Подигни глас”.

- Јако сам срећна и узбуђена. Када су нам јавили да сам ја одабрана да представљам Србију на дечијој песми Евровизије, почела сам да плачем од среће. Певала сам уживо пред комисијом састављеном од најеминентнијих стручњака у музици, а ово је био један дуг пут - од тренутка кад смо одлучили да правимо песму за Евровизију до доношења одлуке ко ће бити представник. Дала сам све од себе и успели смо. То је био мој сан већ две године, кад сам први пут конкурисала и ушла у топ 3, и драго ми је да сам сада успела, што је баш сада дошао тај тренутак јер сам много сазрела и певачки напредовала у међувремену. Прошле године нисам желела да конкуришем због такмичења „Пинкове звездице - All Stars" јер сам хтела томе да се посветим и да себе ту представим што боље и квалитетније. У сарадњи са Леонтином Вукомановић и Александром Милутиновић, два фантастична текстописца и композитора, направили смо песму баш по мојој жељи и баш за мене. Једва чекам да сви чујете песму, а за мене сада креће једно дивно и узбудљиво путовање. Велико искуство је предамном и много сам срећна због тога – каже Дарија Врачевић.

Кандидати за дечију „Евровизију” су извели композиције у Студију 6 Радио Београда, пред стручном комисијом састављеном од музичких уредника РТС-а.

- РТС, као чланица Европске радиодифузне уније, има право да организује и изабере представника Србије за Дечју песму Евровизије. Ми то чинимо, тако што прво распишемо јавни конкурс, јаве се заинтересовани, а онда направимо ужи избор или се направи телевизијска емисија, или се интерно бира - објаснила је Силвана Грујић, одговорни уредник Музичке редакције РТС-а, и шеф делегације Србије на Дечјој песми Евровизије. Додала је да су ове године у ужем избору биле две композиције. Дарија је учествовала на многим такмичењима, али и покушала 2017. године да буде наш представник на Дечјој песми Евровозије, када је заузела треће место.

Фото: Дарија Врачевић представљa Србију на дечијој „Евровизији”  фото: промо РТС

- Оно чиме се Дарија издвојила јесте што је била сигурна од самог почетка свог наступа, била је прецизна и ритмички и мелодијски. Видела се та велика жеља. Морам да кажем да је и друга девојчица коју смо чули ове године, Сташа Костадиновић, била одлична, и да и ту видимо велики таленат који има потенцијал - каже Силвана Грујић. Нумера коју изводи Дарија носи назив „Подигни глас”.

- Одавно гледам снимке еколошких катастрофа, и хтела сам да подигнем глас, одраслим људима да докажем да треба више да се потруде због ствари које се дешавају, пожара, поплава, угрожавања животиња... Јако сам била тужна када сам то видела и заиста ми је драго што овакву песму имам - испричала је Дарија.

- Даријина песма је јака, још је нећемо чути пошто је у изради нови аранжман, а и радиће се видео-спот. Чим то завршимо почетком октобра, објавићемо ову песму. Песма је захтевна мелодијски, ангажована је, има тему, има поруку. Евровизија препоручује да се деца укључе у стварање композиције - каже Грујићева. Дарија је учествовала у писању текста за ову песму, а дала је и неке идеје за мелодију. Редитељ наступа је Петар Станојловић.

- Једва чекам, сваки дан размишљам како тамо да се понашам. Ничим нећу да се оптерећујем, никаква трема, само овако размишљам, како стојим на сцени и не могу да дочекам буквално. Надам се да ћу се са свима лепо дружити - искрена је Дарија.

На Другом програму РТС-а, 24. новембра од 16 часова, биће емитован директан пренос Дечје песме Евровизије. До сада је на овом такмичењу, 50 одсто бодова давао жири, а 50 одсто публика. Последње две године се гласа и онлајн. Постоји могућност да се гласа и из Србије.

Р. Т. М.

 

 

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести