Џони Деп тражи на суду 50 милона долара од бивше жене 

ВАШИНГТОН: Адвокатски тим америчког глумца Џонија Депа предао је данас судској пороти на увид материал из тужбе за клевету коју је подигао против бивше супруге Амбер Херд, чиме је покренуто најновије поглавље у дуготрајној правној борби између две холивудске звезде, бивших супружника. 
dzoni dep, Tanjug
Фото: Tanjug

У уводној речи у судници у Вирџинији потврђено је да Деп (58) тужи Хердову (35) за клевету и потражује 50 милиона долара одштете, наводи се у извештају Ројтерса. 

Деп тврди да га је Хердова оклеветала када је написала чланак у “Вашингтон посту” у децембру 2018. године у којем тврди да је преживела породично злостављање. 

У чланку се ни једном не помиње име Џонија Депа, али Депов адвокат Бењамин Чу рекао је данас поротницима да је јасно да је Хердова писала о њему. 

Чу тврди да је Хердова објавила чланак непосредно пре почетка приказивања филма “Аквамен”, њеног највећег успеха до сада, у намери да повећа публицитет и унапреди своју каријеру. 

"Одлучила је да лаже о свом мужу зарад личне користи и тако је Амбер Херд заувек променила живот господина Депа и нарушила његову репутацију. Чућете од њега какав је ужасан утицај то имало на његов живот", рекао је Чу. 

Адвокат Хердове, Елејн Бредхофт, рекла је да је Деп током путовања у Аустралију 2015. године вукао по поду своју тадашњу супругу, ударао је песницама, шутирао је, а затим "извршио насилну пенетрацију флашом пића". 

Деп је одрично одмахивао главом у судници када је Бредхофтова износила ове детаље пред поротом. 

У svom prethodnom сведочењу пред Врховним судом у Лондону, Хердова је рекла да се Деп након конзумирања дроге и алкохола претварао у "љубоморно чудовиште" и да је претио да ће је убити. 

Она је детаљно описала 14 случајева екстремног насиља тврдећи, између осталог и да је Деп гушио, ударао, шамарао, шутирао и палио жаром цигарете.

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести