Јутарњи програм РТС: Буђење уз нову петорку

Најдуговечнији и најгледанији јутарњи програм у Србији у нову сезону, од октобра, креће са више простора, са новим темама, али и новим лицима.
rts jutarnji program
Фото: RTS

Радним данима трајаће чак два сата дуже, а водитељски пар који ће чинити Драгана Косјерина и Бранко Веселиновић, смењиваће се са Душицом Спасић и Сањом Драгићевић-Бабић. Викендом, будићемо се уз појачање екипе Јутарњег програма - Наду Гогић.

Много озбиљних ствари сам радила до сада, али ово ми изгледа застрашујуће. Ово захтева прилагођавање целог организма, захтева да у три сата будеш и озбиљан и информативан, шармантан, духовит, спонтан, да се насмејеш и уозбиљиш... Имам још времена да се припремим. Мој задатак је да уредим емисију тако да не буде досадна и да не зависи толико од тога да ли је у студију један или два водитеља, истакла је Нада Гогић додајући да јој не смета што неће бити у пару као њене колеге радним данима јер ће викендом Јутарњи трајати краће, то јест „само“ три сата.

Програм који будете гледали викендом биће моја замисао. Уз, наравно, подршку и идеје читавог тима, редакције која је и до сада то радила. Будући да ћу бити сама у студију, програм мора да буде крцатији, пунији, још динамичнији и бржи. Имаћемо нове рубрике, занимљиве госте којима имамо разлога да се поносимо, а не виђамо их често. Видећемо која оправдања познати користе да не би вежбали. Разбијаћем неке предрасуде и отварати, надам се, сваку тему која је гледаоцима интересантна, објаснила је Нада Гогић.

Њена искуснија колегиница Душица Спасић, која већ 12 година ради Јутарњи програм каже да се радује сарадњи са Сањом Драгичевић Бабић.

Сању познајем одавно и изузетно ми је драго да смо у пару. Она има искуства у сваком смислу, али битније од свега, велики је пријатељ, вредна је, озбиљна, али има и добар смисао за шалу. Добро смо се слагале и ван студија, тако да ћемо то пренети и у заједнички рад, открива Душица Спасић, а Сања Драгићевић Бабић узвраћа комплимент.

Нисам до сада имала прилику да радим са Душицом у пару. И то је нови изазов. За обе. За мене - јер ћу први пут имати неког поред себе у студију. За њу - јер ће први пут то бити жена. Различите смо - можда у тој различитости и лежи тајна нашег будућег успеха. Она има најдужи стаж у Јутарњем програму. Радити у пару није лако нити наивно. Нас две се приватно лепо слажемо. Важно је да у студију буде добра енергија, да се разумемо и поштујемо. Засад нам добро иде. У току недеље потрудићемо се да нас у своје домове пусти све већи број оних који своје поверење поклањају РТС-у и свој дан започињу уз наш Јутарњи програм. Бићемо им добри гости. Али и домаћини, каже Сања Драгићевић Бабић која се заправо враћа у Јутарњи програм за који каже да је заразан, а једини сегмент који јој није недостајао је рано устајање.

Фото: RTS

Повратник у Јутарњи програм је и Бранко Веселиновић који је раније радио са Душицом Спасић, а сада ће бити у пару са Драганом Косјерином.

Драго ми је што сам са Душицом веома успешно сарађивао и да људи то памте. За рад у пару потребно је потшовање, разумевање и договор. Верујем да ће тако бити и са Драганом, са којом сам већ имао прилику да радим неколико емисија у оквиру Забавног програма, објашњава Бранко који остаје и даље у Дневнику, а Јутарњи ће радити два пута недељно.

Највећи изазов ће, без сумње, бити уклапање јутарњег и вечерњег распореда. То ће и дефинисати моју радну недељу, објашњава Бранко, а у томе ће му сигурно помоћи колегиница Драгана Косјерина.

Рад у пару може бити врло пријатан када се ради са правим професионалцем који влада собом, а Бранко је управо такав колега. Имали смо већ заједничке наступе пред камерама и немам никакву сумњу у то да ћемо бити добар спој, открива Драгана Косјерина и најављује ће у октобру у Јутарњем програму покривати најважније и најинтересантније садржаје из целе земље у сарадњи са богатом дописничком мрежом.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести