Милица Гацин и Бранко Веселиновић, водитељи РТС

Водитељи најгледанијих емисија Радио-телевизије Србије Дневника, Јутарњег програма и Слагалице, Бранко Веселиновић и Милица Гацин, биће присутни у већини домова у Србији током празника, преко малих екрана, с обзиром на то да је пандемија короне онемогућила масовне прославе.
Гордан Јовић/Милица Гацин и Бранко Веселиновић
Фото: Гордан Јовић/Милица Гацин и Бранко Веселиновић

Гледаоци се тако ове године враћају прославама у оквиру породице крај малих екрана, а Бранко Веселиновић и Милица Гацин нам откривају шта ћемо гледати у најопуларнијим емисијам РТС-а.

Због пандемије корона вируса већина људи ће провести новогодишње вече крај малих екрана, шта нас очекује у празничним издањима Слагалице, односно Јутарњег програма? Да ли сте спремили неке специјале?

Милица: ТВ Слагалица је непосредно пред Нову годину завршила свој посебан циклус, Суперфинале у коме су се такмичили победници циклуса које смо гледали током 2020. године и најбољи другопласирани такмичари. Гледаоци су имали прилику да уживају у знању наших такмичара и фер надметању које је један од постулата најпопуларнијег домаћег  квиза. Слагалица се пуних 27 година емитује сваког дана, тако да је одмах након проглашења најбољих за годину коју завршавамо почео нови циклус у коме ће се доказивати нови, сјајни такмичари. Мишљења сам да је ТВ слагалица одавно превазишла форму ТВ емисије, она је друштвени феномен, редак садржај који окупља целу породицу и унапређује оне који је гледају. Охрабрује чињеница да је сваког дана реч о великом броју људи.


Здрави, мудрији и срећни били!

Шта бисте пожелили себи а шта гледаоцима за 2021. годину?

Милица: И да нисмо имали овакву годину, свакако бих свима првенствено пожелела добро здравље. Све друго су изазови у којима ћемо показати да имамо снагу, креативност и памет да успемо. За све то нам је потребна чиста, најискренија љубав и спремност да је покажемо.

Бранко: Пожељно је да сви више мислимо својом главом. Ова година нам је пружила прилику да научимо вредне лекције. Нека 2021. буде година у којој ћемо то и применити. Паметније, храбрије, искреније. Да дамо више него што смо добили и да не заборавимо на оне који су нас задужили. Здрави, мудрији и срећни били!


Бранко: Радио- телевизије Србије припремила је компилацију неколико претходних новогодишњих програма, уз одређене додатке. Јутарњи програм, као и увек, гледаоцима доноси прве извештаје после новогодишње ноћи и теме у духу празника. Ја ћу првог јануара бити у екипи Дневника у 19.30 и верујем да ћемо заједно гледаоцима пружити све неопходне информације, али и добру забаву.

Колико се новинарски посао и начин рада променио током ове године услед пандемије?

Милица: Свима је ова година другачија и пандемија је подсетила да нисмо толико силни као што често мислимо. С друге стране, новинарство је професија којој је сврха да буде „на месту догађаја“ односно да се бави актуелним питањима. Није ово прва изазовна појава у мојој каријери. Радили смо и за време бомбардовања и у бројним другим тешким ситуацијама. Када се догодила пандемија, лако смо прилагодили снимање нашег квиза поштујући све епидемиолошке мере.

Бранко: Новинарски посао није променила пандемија, али начин рада јесте. Постоје ограничења која намећу другачији приступ, моделе комуникације, али и логистичка решења. Дигиталне технологије, капацитети батерија на мобилним телефонима и интернет у великој мери обликују коначни производ. Али, иза свега тога ипак стоје људи и то не треба заборавити. Сви се ми прилагођавамо времену за које нисмо добили упутство за употребу.

Фото: Гордан Јовић/Милица Гацин и Бранко Веселиновић

Вас двоје радите најгледаније ТВ емисије Дневник и Јутарњи програм, односно Слагалицу те вас људи сигурно често препознају и заустављају. Кога бисте ви зауставили на улици и с ким бисте се сликали?

Милица: Са сваким лекаром и са сваком медицинском сестром из ковид  болница, са сваком мајком која је успела да изнедри честите и самосталне људе, са сваком особом која верује и која је доказала да рад и сопствено залагање дају резултате..

Бранко: Верујем да свако има право на своје време и приватност. Више волим са људима да проговорим, него да се сликам. Утисак се не заборавља, слике остају у некој фиоци или рачунару.

Како ћете дочекати 2021. годину?

Милица: Као и обично у дневној соби, али овога пута ће та традиција бити мало измењена и новогодишњи програм РТС –а пратићу без пријатеља.

Бранко: Захвалан што су људи које волим живи и здрави и свестан да немају сви ту привилегију. Све остало је мање битно, оставићемо еуфорију за време када ћемо моћи слободно да се грлимо и љубимо.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести