окоТВоко: Хали гали

Читам код нашег познатог астролога Марка Кеберта на његовом Фејсбук профилу да ће са три квадрата Сатурна и Урана бити нама тамба-ламба, па ето да се привикавамо мало на ритам, ритам да те питам... Још написа да је Марс у Бику и да ће многима довести у питање редефинисање својих финансија.
aleksandar filipovic
Фото: N.P.

Није ли чудно што су сви ухватили наводну изјаву Мирослава Илића да је њему за његове потребе потребно 3.000 евра. Ђанијева жена каже да њима месечно треба чак 10.000 евра. Ђани само за струју и комуналије за четири стана даје око 3.000 евра. Неко лепо рече: „но Ђани, но Мани”.

Заиста, што се неко није запитао од силних телевизијских медија, како живе наше просечне пензионерке са пензијом од 25.000 и успевају да плате све те рачуне, да увек буду победнице у акцијским куповинама, да увек пронађу најјефтиније производе у маркетима и да буду редовне читатељке ове рубрике и да купе свој омиљени ТВ Магазин. Јер од пензионерки добијам највише позитивних коментара. Оне новине не читају на сајту, него овако лепо господски, уз прву јутарњу кафицу. 

Да је естраду ухватила велика мука око лове говори и то да је Нина Бадрић тражила помоћ од државе, а да није далеко ни Северина. Кад је Неда Украден питала шта ће бити са музичарима онда јој је морална вертикала друштва и естрадни идеолог Аца Лукас очитао слово.  После су долазили њему да плене имовину, а он скоро падао у несвест. Пуно хејтера је ликовала над судбином естраде као да су се многи порадовали што пара једноставно нема. Ту је наравно као и увек био најшашавији Драган Којић Кеба који је изгледа одлучио да се баци у Јутјубере које помпезно најављује. Али пошто се се сад држава сетила да опорезује и инфлуенсере и гастабајтере нисам сигуран да ће рад преко интернета бити тако исплатив.

И даље ми је у глави како је хаос у америчком сенату почео да личи на догађања на Балкану. Да је кренула пуцњава, непризнавање избора. Да су Фејсбук и Твитер Доналду Трампу блокирали налоге у једном тренутку кад је мислио да као богаташ ожењен лепотицом не мора да призна изборне резултате и да је покупио сву памет света. Показало се да друштвене мреже постају значајно оруђе притиска и да могу чак да изврше пресинг на америчког председника. Заиста улазимо у нову епоху у којој смо у доба короне видели огромне колоне аутомобила које су у најбогатијој земљи света чекале у редовима за храну.

Земљотрес који толико потреса Петрињу и Сисак тешко да се смирује. Не памтим кад је био такав земљотрес у скоријој историји.. Све опасно подрхтава и стари светски поредак и берза и игре моћи. Иако имамо демократско право да ми у Србији бирамо вакцине из различитих земаља, чини ми се да и то постаје политичко питање. Неко узима руску вакцину јер је русофил, други су за америчку. Али колико ја гледам снимке из Кине, из Вухана и Пекинга тамо је вакцинација учинила своје и тамо се живот вратио у нормалу. Па сад ви будите паметни кад крену дежурни, увек исти аналитичари, да вам држе слово шта да радите са ловом и с вакцином - нема нам спаса. У праву је један мој пријатељ, од како сам угасио телевизор, више нисам депресиван и слуђен. И у праву је Марко Кеберт са почетка текста, била су гадна помрачења и тектонске промене планета, али може да нас спаси мало зрно нежности, као у песми Беби Дол.

Само мало више дружења с драгим пријатељима може да нам помогне. Наравно све у оквиру прописаних мера. Дружите се више. Ако морате, гледајте телевизији у друштву пријатеља јер више очију боље сагледава стварност.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
16.01.2021 • 13:20
Odlična poenta u zaključku teksta.
EUR/RSD 117.5753
Најновије вести