ТВокоТВ: Да смо живи и здрави

Телевизијски празници су почели екслузивно. На Првој телевизији се појавила Јелена Карлеуша у емисији „Шок ток” код Огњена Несторовића и констатовала да су таблоиди веће зло од короне.
filipovic
Фото: приватна архива

Јелена је преузела улогу водитеља и тражила рекламни блок после суза које је пустила, водитељ је тешио, „Обриши сузе, лавице, можеш ти то”. Наравно, Јелена је показала да је јача, уследио је рекламни блок.

Да се корона овде не схвата озбиљно показало је коло које се играло усред Новог Сада. И силне дневне журке које су уследиле после. И силно хвалисање по мрежама као да ће судњи дан. Ако смо прескочили море, славе, рођендан не видим разлог да ризикујемо у гужви. Треба да нас Сека Алескић или Ана Бекута уче како се поштују епидемилошке мере. Шта је у питању? Инат, револт или без лумпераја не можемо? За све нас који смо остали код куће, остао је новогодишњи програм. И не знам докле ће ти ратови по Твитеру. Цеца је најпопуларнија и тачка. Доноси рејтинге.

Да ли је уреднички паметно било да се у потпурију пева „39 са 2, толико топла сам ја’’.То је оно као кад одете на свадбу, а музичари певају: „Говори се да ме вараш и да ћеш ме оставити, а знаш добро да сам болан и да нећу оздравити”. У доба кад имамо толико ожалошћених породица, оболелих, и не баш сјајну епидемиолошку ситуацију, само бих прескочио песму „39 са 2” и „Кад би био рањен, крви бих ти дала’’. За ову нашу ситуација је она коју пева Анастасија „Ране”, зато и има 77 милиона прегледа. Ова мала је ко камен… Цеца изгледа боље него икада и њен наступ показао је како то изгледају ћирилични наступи са италијанским светлом и гламуром.

Приметан је напор РТС-а, у години када је култура у тоталном карантину, да се помогну праве вредности. Њихов програм је била и ретроспектива свих ТВ лица која су отишла на неке друге програме. Требао је јавни сервис више да их чува... Приметан је и труд Прве српске телевизије да понуди новогодишњи програм. Ништа без препознатљивог шарма Марије Килибарде и Марије Шерифовић која показује да се у Србији може ићи и неким другим путем. То колико публике има Марија Шерифовић потврђује да ће у Србији бити другачије. Главни догађај је наравно била прослава рођендана Ивице Дачића јер сматрам да је гледан онај програм које су гледале све пензионерке. Елем, иако се многи спрдају са певањем господина Дачића, Ивица је доказао да није само певач, него да би био и одличан ТВ водитељ. Освојио је срце сваке просечне домаћице и доказао зашто је имао све десетке на новинарству, био је на студијама две године пре мене. Уме и да води ТВ програм и да плива по нашим различити националним фреквенцијама. За то не требају све десетке. На пример, ја сам имао просечну оцену 9,6. За разлику од мог старијег колеге нисам поништавао оцене. Али Ивица Дачић је показао зашто нису довољне само добре оцене на факултету. Човек да би пливао у Србији, мора да зна и „Миљацку” и да заигра коло уз српску мајку али и да научи руску песму или неки страни евергрин стандард кад затреба. Сад су се времена променила. Ове нове генерације су кренуле у разговоре са познатим личностима без Ви, као да су са њима овце чували. И сви очекују да су психотерапеути познатима. Зато није ни чудо што је ветеран Дачић преузео само један јутарњи програм и на свој рођендан одмах постао ТВ звезда јер на жалост велике конкуренције ту и нема.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
09.01.2021 • 15:35
Odron se nastavlja...odličan prikaz.
EUR/RSD 117.5690
Најновије вести