НИСУ МОГЛИ ДА УЂУ У БУС ОД ТУРИСТА, ПА СЕ ГРАДСКИ ОЦИ ДОСЕТИЛИ ТРИКА Ево какво невероватно решење су смислили у Барселони

Годинама су се становници кварта Ла Салут у Барселони жалили да не могу да се врате кући јер је аутобус број 116 увек препун туриста који посећују Парк Гуел Антонија Гаудија.
e
Фото: Pixabay.com

Овај парк је друга најпопуларнија градска атракција након базилике Саграда Фамилиа која је прославила Барселону на туристичкој мапи света, преноси Гардијан.

Након што је градско веће средило да се ова туристичка рута уклони са Гугл и Епл мапа, становници кварта Ла Салут сада имају аутобусе само за себе.

"У почетку смо се смејали тој идеји. Али сада смо запањени што је та мера била тако ефикасна", рекао је Сезар Санчез, локални активиста.

Алберт Батле, начелник службе за безбедност и коегзистенцију у градском већу, рекао је да, поред побољшања мобилности око Парка Гуел "на интернету морају да се елиминишу референце на аутобус 116".

Батле је одбио да призна или негира да је веће тражило да се ова рута уклони, али портпарол Гугла само је рекао да неће избрисати аутобуску руту све док то не затражи градско веће.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести