VW не одустаје: Електрични аутомобил ИД.3 лансира у августу

ЛОНДОН: Фолксваген и даље планира да у августу крене са испоруком свог електричног аутомобил ИД.3 за масовно тржиште
vw_logo.jpg Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Не намерава да смањи број радних места уколико се продужи обустава производње у његовим фабрикама изван Кине, узрокована епидемијом коронавируса, пише Фајненшел Тајмс.

Највећег светског произвођача аутомобила, који се суочава са фиксним трошковима већим од две милијарде евра недељно јер његови погони у Европи не раде, обавезују строги европски прописи о емисији гасова и могао би да се суочи с великим новчаним казнама ако не прода довољно возила на батерије 2020.године.

"Боримо се да испоштујемо тај датум“, рекао је Франк Витер, главни финансијски дирецтор компаније, али је признао да су VW -у “помало везане руке” због затварања погона у граду Цвикау, где се прави модел ИД.3, и због кашњења у развоју софтвера.

Витер је додао да се ВВ, који је затворио своје европске фабрике најмање до 9. априла, нада да ће поново покренути производњу знатно пре лета.

"Не сматрамо да је затварање до јуна наш вероватнији сценарио. Ипак, законски оквир и спремност купаца да поново разматрају куповину аутомобила биће кључни фактори“, закључио је Витер.

Процењује се да ће глобална аутомобилска индустрија 2020.године претрпети већи пад него за време финансијске кризе, са око 10 милиона мање продатих возила, према подацима ИХС Маркита.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести