ABBA аватари у Лондону до новембра 2023. године

ЛОНДОН: Светски чувена шведска поп група ABBA најавила је да ће серија догађаја "ABBA Voyage" у Лондону због интересовања публике бити продужена до новембра 2023. године.
t
Фото: Youtube Printscreen

У оквиру "ABBA Voyage" наступа, покренутих у мају, дигитални аватари певачица Агнете Фелтског и Фриде Лингстад, као и композитора Бенија Андерсона и Бјерна Улваеса, изводе њихове хитове у пратњи живог бенда у само за ту прилику направљеној "ABBA арени" у источном Лондону.

Догађај је омогућила нова технологија која приказује бенд како су изгледали у јеку својих успеха седамдесетих година, док изводе песме попут "Dancing Queen", "SOS", "Voulez-Vous" или "Lay All Your Love On Me".

Фото: Youtube Printscreen

За потребе "ABBA Voyage" бенд је недељама унапред наступио у посебним оделима за хватање покрета док је 160 камера снимало њихова тела и изразе лица. Тиме су створене референтне тачке за аниматоре и мајсторе специјалних ефеката који су начинили аватаре чланова из њихове младости.

Током наступа чланови ABBA се не појављују као холограми, већ су на огромном екрану са 65 милиона пиксела, док светлосни и други ефекти бришу границе између дигиталних елемената и стварности у арени.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести