Бред Пит пропитивао астронаута НАСА

ХЈУСТОН: Холивудска звезда Бред Пит интервјуисао је у понедељак астронаута Насе Ника Хејга који се превртао у условима нулте гравитације у Међународној свемирској станици.
bred pit
Фото: Tanjug (Brent N. Clarke/Invision/AP)

Пит је из Центра за контролу мисија у Хјустону, уочи почетка приказивања свог свемирског трилера "Ад Астра", засуо Хејга питањима о животу у свемиру.

Он је као најважније питање означио оно ко контролише пуштање музике на станици, преноси Ројтерс.

Имамо различите плеј-листе и смењујемо се. То је лепо јер имамо међународни дух. Лепа је промена чути руску традиционалну музику током вечере, одговорио је астронаут.

Пит је поставио и питање колико је реално његово извођење покрета у условима нулте гравитације у студију, а на крају је рекао да мора да га замоли за стручну експертизу.

Ко је био уверљивији, Клуни или Пит, питао је глумац, мислећи на свог доброг пријетеља Џорџа Клунија који је играо астронаута у филму "Гравитација" из 2013. године.

Ти, асолутно, осдговорио је Хејг.

Бред Пит у филму "Ад Астра" игра астронаута Роја Мекбрајда који путује на ивицу соларног система да би пронашао свог оца који је нестао, суочавајући се са мистеријом која прети опстанку човечанства на Земљи.

Национална служба за аеронаутику и свемир дала је пред снимање "Ад Астре" стручне савете о визуелним и техничким питањима.

Екипи филма у стварању пејзажа Марса помогле су Насине детаљне фотографије "црвене планете".

Филм ће почети да се приказује у америчким биоскопима у петак.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести