(ФОТО) ЛУДИЛО НА МРЕЖАМА Фотографије Макрона како боксује изазвале лавину коментара: „БИЦЕПСИ ИСКАЧУ ИЗ МАЈИЦЕ...“ „Спрема ли се за дуел с Путином?“ Ево шта су о потезу ФРАНЦУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА рекли они мање ОДУШЕВЉЕНИ (ФОТО)

Француски председник Емануел Макрон је изазвао буру на друштвеним мрежама фотографијама како вежба на врећи за ударање. Корисници се питају – да ли се он то спрема за дуел са Владимиром Путином?
m
Фото: Printscreen/Instagram@ soazigdelamoissonniere

Црно-беле фотографије је на Инстаграму објавио његов званични фотограф Соазиг де ла Моасонијер, а приказују председника Макрона стиснутих зуба и испупчених бицепса док вежба.

Корисници друштвених мрежа убрзо су почели да га упоређују са Рокијем Балбоом, док други истичу тајминг објављивања фотографија јер је Макрон позвао Европу да појача свој одговор на руски рат против Украјине.

Неки су у објавама навели и да се Макрон спрема да се суочи с председником Руске Федерације Владимиром Путином, који је искуснији у објављивању фотографија које приказују његове атлетске вештине.

Магазин "Femme Actuelle" је описао фотографије као ласкаве, написавши да се чини да „муж Брижит Макрон одлучног погледа, као да жели да се бори са противником… удара толико јако да му бицепси искачу из црне мајице“.

С друге стране, има и оних који нису одушевљени фотографијама. Посланица француских Зелених Сандрин Русо је фотографије оценила као „пораз за прогресивизам“ и као „сиромаштво политичке комуникације“.

 

Ерик Ансо, професор историје на Универзитету у Лорени, написао је на платформи Икс да су фотографије „део неопопулистичке мушкости коју данас воле поједини лидери, почевши од мајстора жанра (до сада) Владимира Путина“.

Дневник/РТС

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести