Магични чизкејк
(ВИДЕО) Слатка "предаја“ ТОРТА ОЖЕНИ МЕ Само један залогај и рећи ће ДА велико као врата! Кажу да никад не омане
Чизкејк је многима колач број један, а ми смо на ТикТок страници "Мириси из Мајине кухиnjе", пронашли рецепт за "Ожени ме чизкејк".
Кажу да љубав иде преко стомака, а ако је веровати овој изреци, онда је рецепт за чизкејк пун погодак.
Кажу да је толико добар да ће навести партнера да вас запроси или каже да - уколико ви то урадите. Шалу на страну, сигурни смо да ћете уживати у савршеној посластици која је идеално освежење за топле пролећне дане, али је и достојна Ђурђевдана и раскошне славске трпезе.
За још укусних рецепата и сласних гурманлука посетите сајт SuperRecepti.rs.
Састојци:
За кору:
260 г млевеног кекса
90 г истопљеног маслаца
За фил:
500 г маскарпоне сира
200 мл слатке павлаке
150 г кокоса
3 јајета
1 кашика екстракта ваниле
@mirisi_iz_majine_kuhinje Da vidimo hoće li se koja udati😂 Imala sam 18 gostiju i svi su oduševljeni sa ovim kolačem. Moram priznati da sam i ja. Kremasto i jako ukusno. Svidjeće vam se sigurna sam😍 Ja sam recept malo izmijenila od originalnog recepta. 🌸Oženi me cheesecake🌸 Kora: 260 gr keksa 90 gr istoljepnog maslaca Krema: 500 gr maskarpone sira 200 gr slatkog vrhnja 150 gr sećera kokosovog cvijeta(kokos obični) 3 jaja 1 puna kašika vanilije ekstrakta Sod od jagoda: 400 gr svježih jagoda 300 gr zaledjenih jagoda 3 kašike vode 3 kašike šećera 1 kašika gustina Plus svježe jagode 1. Prvo napravite sos od jagoda. Kuhajte jagode sa ostalim sastojcima 15 minuta. Sve izblendajte na kraju. Ostavite da se skroz ohladi. 2. Za koru sve pomješajte i utapkajte u kalup 20-22 cm. 3. Rukom pomješajte sve sastojke za kremu. Izlijete na podlogu. Stavite ga u rernu na 180° i pecite 40-50 minuta. Kolač će biti skroz tečan ali ne brinite, kada se ohladu stisnuće se. 4. Jagode svježe umočite u sos od jagoda i redate po kolaču. Prijatno❤️#mirisiizmajinekuhinje ♬ original sound - Maja Gojić
Прелив од јагоде:
400 г свежих јагода
300 г залеђених јагода
3 кашике воде
3 кашике шећера
1 кашика густина
Припрема:
Прво направите сос од јагода. Кувајте јагоде са осталим састојцима 15 минута. Све изблендирајте на крају. Оставите да се скроз охлади. За кору све помешајте и утапкајте у калуп пречника 20-22 цм. Ручно помешајте све састојке за крему, а затим све излијте у калуп преко коре. Колач ставите у рерну на 180° и пеците 40-50 минута. Колач ће бити скроз течан али не брините, када се охладу стегнуће се. Свеже јагоде умочите у сос од јагода и ређајте по колачу.