Одбојкаши Војводине и Црвене звезде у мајсторици одлучују о титули

НОВИ САД: Одбојкаши Војводина НС семе и Црвена звезда у среду играју одлучујућу утакмицу финала плеј-офа, после које ће се знати хоће ли Новосађани након девет сезона освојити највреднији домаћи пехар или ће Београђани наставити петогодишњу доминацију.
vojvodina zvezda, f bakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Последњих година у борбама за трофеје најчешће су се  сретале екипе у црвено – белој опреми. За разлику од претходних сезона, сада Воша игра на свом терену одлучујућу утакмицу. Управо то може да буде пресудно на  тасу домаћина, а очекује се да трибине буду пуне, упркос изнуђеном термину одигравања мајсторице, у 16 часова.

У дуелима великих ривала нема фаворита, што се потврдило и у минула четири сусрета финала плеј-офа. Оба тима су по једном поклекла на домаћем терену, па је предвидиво да љубитеље одбојке очекује спектакл у надеметању најбољег што спрска клупска одбојка тренутно има. С новосадске стране, ту су младост и велики мотив да се титула врати у најодбојкашкији град у Србији, а с београдске стране је искуство и умеће како се освајају титуле.

„Честитам играчима што су дошли до утакмице која одлучује о титули. Издржали су велике напоре током читаве сезоне и веома сам поносан на њих. У просеку су млађи од Звезде за више од пет година, по младости су у рангу с Партизаном који је испао из лиге. Имали смо и недаћа, од одласка Вемића почетком припрема па до повреде Борислава Петровића који би нам много значио у финалној серији. Сви играчи су имали своју улогу, дали су допринос и то је оно што нас краси. Сасвим је извесно да ће одбојкаши ове генерације у сезонама које долазе бити перјанице клуба. Данас је за нас круна сезоне, зато нам је подршка навијача веома важна. Очекујем спектакл и надам се да ћемо освојити титулу“, верује шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач.

Млади дизач Вук Тодоровић прву праву шансу да заигра добио је у финалној серији, у трећем и четвртом дуелу, па се очекује да и овога пута буде на високом нивоу.

„Одлучује се о титули, све што се десило у минула четири меча смо заборавили и утакмици приступамо хладне главе. То што смо били први у лигашком делу сезоне може на крају пуно да нам значи пошто одлучујућу утакмицу играмо на нашем терену. Пробаћемо да побољшамо све оне сегменте игре у којима нисмо били најбољи до сада и надам се да ће титула коначно стићи у Нови Сад“, рекао је Тодоровић.

Капитен Чедомир Станковић сматра да је трећа утакмица финалне серије модел по којем треба да одиграју у петој..

„Читава сезона свела се на једну утакмицу, а врло вероватно и на једну лопту. Шансе су изједначене, с тим што је можда блага предност на нашој страни због домаћег терена. Треба да одиграмо по моделу из треће утакмице, тада смо били максимално фокусирани и контролисали смо све на терену, од почетка до краја. Морамо да будемо борбени и храбри јер само тако можемо да очекујемо успех, а подршка навијача нам пуно значи и надамо се пуним трибинама“, рекао је Станковић.

М. Ристић

Улазница је чеп

Војводина НС семе има лепу сарадњу са Удружењем „Чепом до осмеха“, па пошто је читаве сезоне улаз био слободан, апелује се на гледаоце  да понесу чепове од пластичне амбалаже и симболично „плате“ улазницу за мајсторицу.

„Сви посетиоци имаће прилику да помогну тако што ће понети чепове и убацивањем на обележено место плате улаз на велико финале. Хвала Војводини НС семе што је препознала наш рад и прикључила се акцији, зато се надамо да ће  освојити највредни пехар“, рекао је Горан Бајшански, председник Удружења „Чепом до осмеха“.

Османкач близу елите

Ако Војводина НС семе освоји титулу, шеф струке Неyад Османкач сврстао би се у групу елитних стручњака који су с црвено-белима освајали титуле. У случају да Војводина освоји титулу Османкач  би био у друштво с Дорошом Лешеком, Зораном Гајићем, Милорадом Кијцем, Слободаном Галешевом и Радованом Дабићем, а могао би да уђе у ексклузивни клуб са Кијцем и Галашевом, који су у својим првим сезонама на кормилу Воше освајили највреднији пехар.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести