Алимпијевић: Без калкулација и на Реал Мадрид

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић каже да екипа, без обзира што је за викенд чека "мајсторица" против Морнара у полуфиналу АБА лиге, у дуел са мадридским Реалом у Евролиги улази без калкулисања.
alimpijevic, fonet aleksandar barda
Фото: Душан Алимпијевић, фото: Фонет (Александар Барда)

За последњи меч у Београду ове сезоне у елитном такмичењу црвено-бели биће без повређеног центра Пера Антића и према речима Алимпијевића за сада није познато колико дуго ће одсуствовати.

"Против Реала затварамо сезону у Евролиги пред нашим навијачима. У обавези само да се часно и достојанствено опростимо од добре сезоне у којој је остварено великих 11 победа. Покушаћемо да против Реала поправимо скор, иако играмо са тимом коме се не прети", рекао је Алимпијевић на конференцији за медије у хали "Александар Николић".

Алимпијевић верује да ће Реал имати додатан мотив да се реваншира прваку Србије и Јадрана за пораз у Мадриду у првом делу сезоне.

"Уз пораз од нас, Реал јури што бољу позицију пред плеј-оф Евролиге и биће јако мотивисан. Мораћемо да будемо на много вишем нивоу него на последњем мечу (пораз од Морнара у Бару прим. аут), како ратнички, тако и енергетски. Играћемо као и до сада, без калкулисања, иако је противник Реал".

Уједно, спекулације из Израела да Тејлор Рочести прелази у Хапоел из Јерусалима назвао је "потпуном неистином".

"Погрешна информација стигла је у погрешном тренутку, може да утиче на тим, иако се трудимо да не буде тако. Сигурно је да клуб ради паметну спортску и финансијску политику", закључио је Алимпијевић.

Кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац улогу фаворита препустио је славном шпанском клубу.

"У Мадриду смо одиграли једну од најбољих партија у сезони, тако морамо и сада. Пробаћемо да поновимо игру и победимо", закључио је Давидовац.

Утакмица 29. кола Евролиге између Црвене звезде и Реала игра се сутра од 19 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести