Француски амбасадор посетио „Дневник”

Амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолини био је у целодневној посети Новом Саду, током које се састао с политичким званичницима Војводине, посетио медицинске установе и установе културе, а своју посету закључио посетом „Дневнику”, где је разговарао с главном и одговорном уредницом Надом Вујовић, те уредницима нашег листа.
mondolini i nada1
Фото: Ambasador Francuske Frederik Mondolini s glavnom urednicom "Dnevnika" Nadom Vujović, foto: Dnevnik (F. Bakić)

„Други пут долазим у Нови Сад откако сам дошао у Србију пре седам месеци“, казао је Мондолини приликом посете нашем листу.

„И сваки пут је то велико задовољство. То је веома динамичан и пријатан град по мери човека.“

Главна и одговорна уредница „Дневника” Нада Вујовић пожелела је добродошлицу највишем представнику Републике Француске у нашој земљи, изразивши захвалност што је у оквиру посете Новом Саду одлучио да посети настарији лист на српском језику у Војводини. Пошто је Светско првенство у фудбалу у финишу, а француска репрезентација ниже добре резултате, Нада Вујовић је честитала Мондолинију пласман француске репрезентације у финале Светског првенства. Он се захвалио на честиткама и изразио наду да ће „триколори” успети да тријумфују у најпрестижнијем светском фудбалском такмичењу.

Фото: Dnevnik (F. Bakić)

Сутра у Новом Саду почиње и Егзит, највећи музички фестивал у региону, а амбасадор Мондолини изјавио је да ће покушати да посети тај фестивал на Петроварадинској тврђави јер ће тамо, између осталих, наступити и извођачи из Француске.

Фото: Dnevnik (F. Bakić)

Током посете редакцији „Дневника”, француски амбасадор дао је интервју који ће читаоци нашег листа моћи да прочитају у недељеном издању.

А. С.

Фото: Dnevnik (F. Bakić)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести