Бочарци ће опет пратити Јединство у Подручној лиги Зрењанин

Спуштена је завеса на првенство Међуопштинске лиге Житиште – Кикинда и све честитке одлазе на адресу Фудбалског клуба Јединство из Бочара, које је са 48 бодова освојило прво место.
ekipa bocar
Фото: Екипа Јеинства из Бочара, фото: Приватна архива

Тако ће Бочарци опет пратити своје Јединство у Подручној лиги Зрењанин. Кажемо опет, јер су они само сплетом околности изгубили статус подручног лигаша.

- Пре две године нам је за мало измакао бараж за попуну Војвођанске лиге, јер смо били трећепласирани, али је изостала обећана помоћ, нагомилали су се дугови и донели смо одлуку да замрзнемо рад сениорске екипе на годину дана, док је пионирска екипа несметано радила и такмичила се. У међувремену смо дугове санирали и минулог лета поново укључили у такмичење сениоре, али од нуле. На наше задовољство, успели смо да се вратимо у Подручну лигу, која је оптимум за наше село. Значи, више нећемо јурити Војвођанску лигу, јер то не можемо финансијски да издржимо. Тачније, опружићемо се колики нам је губер. Нема већег задовољства од мирног сна – каже председник бочарског Јединства Светислав Стоисављевић.

Јесу Бочарци, силом прилика, годину дана били без фудбала, али су живели са клубом. Као прво, дочекали су изградњу бетонских трибина капацитета 200 гледалаца. Задржали су домара, тако да је терен редовно заливан и трава кошена. Акцијом су једну нуспросторију претворили у чајну кухињу, чиме су омогућили навијачима освежење за време утакмице и организацију клупске томболе, која попуњава клупски буyет.

- На време смо кренули марта прошле године, кад у клубу, поред дуга, није били ниједног пара копачки, опрема распарена... До лета смо успели све да поставимо на своје место, а играчки погон смо морали да комплетирамо из Кикинде и Новог Милошева. Сада је половина играчког кадра из села. Тренер је био наш бивши играч Игор Мунћан, али је због обавеза на послу у финишу првенства препустио ту обавезу мени, а ја имао огромну помоћ тренера пионира Драгана Чалекетића -  наставља  причу Стоисављевић.

Управо би то могло да буде богатство бочарског фудбала. Укупно 14 дечака и две девојчице радом са поменутим тренером Чалекетићем су трећепласирани у пионирској лиги од 10 клубова. Сад прелазе у кадетску конкуренцију, најталентованији ће се прикључити раду са сениорима и за коју годину већи део играчког кадра требало би да буде из сопственог погона.

- Наше село је мало, прираштај деце у односу на ранији период је више него преполивљен, па смо принуђени да ангажујемо играче са стране. Али, већ ове сезоне испливао је таленат Славка Малеша, који је са 16,5 година добио и искористио прилику у сениорској конкуренцији. То се и предпостављало, јер је талентовани Славко вуче корен из познате бочарске фудбалске лозе Малеш. Уз марљив рад на тренинзима, очекујемо да му се придружи још пар играча - пун је хвале председник Јединства на рачун клупске деце.

Подручна лига је нови изазов. Пар играча који су изнели бреме тек завршене првенствене трке неће моћи да прихвате веће обавезе.

- Неминовност је да сваког лета стварамо нови тим. Нова сезона ће бити и већи финансијски изазов. Договорили смо се да окупимо пул пријатеља, који ће месечно издвајати скромне новчане прилоге за несметан рад клуба. Циљ нам је да будемо стабилни подручни лигаш, у златној средини пласирани, да не стрепимо за опстанак. То ћемо моћи ако обезбедимо солидан играчки кадар, који ће се редовно одазивати тренинзима и ангажујемо тренера са већим искуством. Већ имамо нека имена у плану – најавио је председник Јединства.

Додајмо да је бочарско Јединство у 18 утакмица тек завршене Међуопштинске лиге укњижило чак 16 победа и само два пораза, уз импозантну гол разлику 72:16.                        

В. Јанков

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести