ЦГ Савет: Напад на младића Ј. В. није на националној основи

ПОДГОРИЦА: Напад групе неидентификованих особа на младића Ј. В. из Даниловграда, у понедељак у Подгорици, није био на националној основи, утврдио је црногорски Савет за грађанску контролу рада полиције и констатује да, како кажу, беспредметно и контрапродуктивно поступање органа и званичника других држава не доприноси решавању овог случаја.
zastava crne gore, pixabay
Фото: pixabay.com

У саопштењу објављеном на порталу РТЦГ се наводи да ће правни епилог овог случаја бити решен у оквиру прекршајног поступка.

Напад на Ј.В. се догодио у понедељак увече у Подгорици наког свечаног дочека црногорских ватерполиста на централном градском тргу.

Снимак овог напада објављен је на друштвеним мрежама и информативим порталима, а медији су пренели да је нападнут припадник српске заједнице у Црној Гори због тога јер је показао “три прста”.

Да овај напад није био на националној основи “неупитно указују досадашње изјаве оштећеног грађанина и очевидаца”, утврдио је Савет.

Наводи се и да је разматрајући овај случај, Савет утврдио професионално поступање службеника Центра безбедности Подгорица.

Савет је кажу размотрио укупну ситуацију у земљи и указао да су сви државни органи дужни да професионално обављају свој посао, те да су и медији одговорни да доприносе објективном сагледавању стварности и имају друштвену одговорност да буду део решења, а не проблема.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести