Обновљен споменик палим црвеноармејцима у Бочару

Обележавање Дана ослобођења Бочара и Новог Бечеја у недељу, 4. октобра, неће бити само полагање венаца на спомен-обележја поводом 76 година од протеривања фашистичког окупатора, већ и откривање реконстрисаног споменика палим црвеноамармејцима
Doskorašnji izgled spomenika     Foto:Privatna arhiva
Фото: Доскорашњи изглед споменика     Фото:Приватна архива

БОЧАР: Обележавање Дана ослобођења Бочара и Новог Бечеја у недељу, 4. октобра, неће бити само полагање венаца на спомен-обележја поводом 76 година од протеривања фашистичког окупатора у поменута два насеља, већ и откривање реконстрисаног споменика палим црвеноамармејцима са уређеним окружењем у бочарском парку.

Захваљујући средствима одговорне фирме „Гаспроипром“ из Санкт Петербурга, реконструисан је споменик палим црвеноармејцима и оплемењено окружење око њега. На самом споменику остало је забележено да су живот за слободу Бочара дали Јевтушенко Димитрије Иванович (47) и Јампол Николај Констентинович (46). Свечаном чину откривања новог изгледа спомен- обележја везаног за Дан ослобођења Бочара присуствоваће, између осталих, делегација амбасаде Руске Федерације у Београду, локалне самоуправе и Друштва српско-руског пријатељства „Волошин“ из Новог Бечеја, рекли су нам у Месној заједници Бочар.

Програм у недељу у Бочару почиње у 11 сати, а у 13 часова биће одата пошта уз споменик палим црвеноармејцима и борцима НОБ-а на новобечејском кеју уз Тису.

         В. Ј.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести