Годфри: Србија важна за Вашингтон без обзира на исход избора

БЕОГРАД: Амерчки амбасадор у Србији Ентони Годфри изјавио је да је уверен да ће и Србија и регион бити важни за Вашингтон без обзира на исход председничких избора у САД.
entoni godfri, Ambasada SAD
Фото: Амбасада САД

“Настављамо да радимо на томе да остваримо своје идеале, а ја сам уверен у снагу наше републике", рекао Годфри и нагласио да ће амбасада САД у Београду наставити да ради на развоју америчко-српских односа без обзира на исход избора у САД.

"Америка и Србија се враћају на степен блискости који смо имали пре Милошевићеве власти. Наши односи су данас добри, али могу бити још и бољи", оценио је амерички амбасадор у интервјуу за Б-92.

Као примере добре сарадње, он је навео директне инвестиције, подизање запослености и сарадњу на изградни модерне инфраструктуре у Србији.

Када је у питању недавно потписани споразум у Вашингтону, Годфри каже да се договор рефлектује кроз конкретна досигнућа и посебно истиче “историјске кораке у правцу нормализације економских односа”.

Иако каже да је потребно много више рада, амбасадор САД сматра да би требало да будемо поносни на то што “заиста напредујемо ка нечему бољем".

"Не сумњам да најбољи дани америчко-српских односа тек предстоје ", рекао је амерички Годфри.

Амбасадор САД у Београду сматра да је чврст темељ америчко-српског пријатељства постављен током Првог светског рата.

"Храброст Срба исказана у операцији Халијард (у Другом светском рату) једноставно невероватна. Никада нећемо заборавити невероватан ризик који су они и њихове породице преузели да би спасили животе 500 Американаца и савезничких пилота 1944. године", подсетио је амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести