Сваког петка Бубамарини блиц турнири: Победници Алекса и Ања

У циљу афирмације играња шаха код деце, Шах клуб Бубамара из Новог Сада сваког петка, почевши од 30. октобра, у својим просторијама (улица Браће Дроњак 11, Ново Насеље), организује дечије брзопотезне турнир, под називом „Бубамарин блиц петком“, намењен свим шахистима  до 18 година.
sah Bubamarini blic turniri
Фото: Приватна архива

Турнир је отвореног типа, са темпом игре од три минута по играчу и са додатком од две секунде за сваки одиграни потез. Учешће је без котизације, а сам турнир је рејтингован код ФИДЕ и игра се по ФИДЕ правилима.

На првом одржаном оваквом турниру 30. октобра учествовало је 15-оро шахиста, а посебно се истакао Алекса Краско са освојених 12,5 поена из 15 партија, што га је довело на прво место на табели. Иза себе је оставио Ању Јовановић и Вукашина Орлића са по пола поена мање, као и Ђорђа Крунића и Дариа Магловског са по 10 поена.

На другом турниру одржаном 6. новембра учествовало је 16-оро шахиста, а убедљиво прво место је освојила Ања Јовановић са осам поена из девет кола, испред Вукашина Орлића са седам поена из девет кола и Николу Лесковца са шест поена из осам кола (једна партија мање).

Следећи турнир заказан је за 13. новембар, са почетком у 19 часова.

И. У.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести