„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА УБИСТВО СУПРУГЕ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР Покренута истрага за злочин у Бачком Градишту

Тридесеттрогодишњем Т. Х. из Сурчина, који је осумњичен за убиство невенчане супруге С. К. (30), решењем Вишег суда у Зрењанину, продужен је притвор, сазнаје „Дневник”.
а
Фото: Dnevnik.rs

Против овог тридесеттрогодишњака се пред зрењанинским Вишим јавним тужилаштвом, како нам је потврђено, води истрага због кривичног дела убиство.

Т. Х. је ухапшен 27. фебруара у Бачком Градишту, након што је у дворишту куће у Улици Ласла Антала број 16 лишио живота несрећну жену. Према речима рођака покојне С. К., стравичном злочину је претходила свађа супружника који су живели у ванбрачној заједници око 15 година, а из које имају четворо малолетне деце.

Покојна жена је, са најмлађим дететом, петнаестак дана пре злочина дошла из Сурчина у Бачко Градиште, одакле је родом, а Т. Х. је дошао 27. фебруара. Убрзо након његовог доласка, они су се сукобили око пара јер је, како кажу ујаци страдале С. К., она желела да обнови кућу након мајчине смрти, а он јој је то замерао.

Фото: Dnevnik.rs

- Он није био за то да она улаже у ту кућу. Тражио јој је новац који је имала, али она није хтела да му да. Посвађали су се у дворишту и он је у једном моменту извадио нож и убо је у груди - рекао је за „Дневник” један  од рођака и додао да се све догодило око 20.30 часова.

Фото: Dnevnik.rs

- Када је убодена, звала је помоћ, па је истрчала њена сестра, а потом и остали који су се налазили у кући, али није јој било спаса. Убрзо је преминула, а он је побегао. Позвали смо полицију и хитну помоћ, који су одмах дошли. Ми смо потрчали за њим да га ухватимо, али га је полиција већ пронашла и ухапсила - испричао је дан након породичне трагедије један од ујака убијене жене.

Рођаци кажу да је Т. Х. био под утицајем алкохола и наркотика и додају да је због дроге често долазио у сукоб са покојном С. К., за коју је био кобан тај један убод ножем.

Текст и фото: Д. Николић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести