Дарови за децу са церебралном парализом и аутизмом

Педесеторо малишана са церебралном парализом и аутизмом са територије Јужнобачког округа, који су уједно чланови Удружења „Сунце”, добило је у среду новогодишње пакетиће од Удружења грађана „Нови Сад” у простору ШОСО „Милан Петровић”.
д
Фото: Dnevnik.rs

Према речима председника УГ „Нови Сад” Горана Бајшанског, ово је трећа година заредом да организују такву акцију како би се и деца са сметњама у развоју осећала као равноправни чланови нашег друштва. У томе су их подржали компаније НИС и „Синтезис”, као и Театар младих „Мишоловка”.

– Будући да је наше удружење фокусирано на младе, веома нам је важно да они глуме, певају и презентују праве вредности јер на њима свет остаје – рекао је Бајшански, додавши како је од даривања много важније скретање пажње на маргинализоване групе, те упознавање ширег окружења  с  њима и зближавање како се нико не би осећао одбачено.

Видно расположена јер немају запрека кад је у питању показивање емоција, деца су пажљиво отпратила духовиту и поучну представу „Крокодокодил у новогодишњој ноћи” по тексту Душана Радовића, за који је адаптацију и драматизацију урадила проф. др Ивана Игњатов Поповић, а режију Јелена Здравковић и Ибро Сакић.

– Наша новогодишња дружења постају већ традиционална – казао је драмски педагог Ибро Сакић из „Мишоловке”. – Глумци у овој представи су  средњошколци и студенти из наше Прве групе. Веома сам поносан што су сваки пут када чују за хуманитарне акције сви доступни и спремни за рад. У томе их не спречава ни лоше време, што је доказало двоје младих из ове екипе, Деда Мраз и Добра вила, који су недавно, по снегу и вејавици, отишли у Суботицу да тамошњој деци уруче поклоне.

Текст и фото: С. Милачић

 

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести