У понедељак почиње грејна сезона у Новом Саду

НОВИ САД: У понедељак, 9. октобра почиње грејна сезона у Новом Саду, најавио је данас директор ЈКП „Новосадска топлан“ Добросав Арсовић, који је притом замолио Новосађане за стрплљене током наредна три дана док трају топле пробе.
Grejanje  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Уочи почетка грејне сезоне, градоначелник Милош Вучевић је обишао Топлотни извор ''Запад'', а том приликом представљени су најважнији резултати рада „Новосадске топлан“' на модернизацији техничког система и реконструкцији вреловодне мреже у текућој години. Вучевић је нагласио је да је то предузеће апсолутно спремно за предстојећу зиму и да ће, према извештајима које је добио, Новосађанима бити обезбеђено најквалитетније грејање без повећања цене.

„Подсећам да смо у претходном периоду појефтинили цену грејања за готово 10 посто у односу на прошлу сезону. ЈКП ''Новосадска топлана' је пословала позитивно, уплатила је добит и у градски и у републички буџет, а од следеће године ни динара из градског буџета неће бити издвојено за то предузеће. Одговорним радом и добром пословном политиком ове године ЈКП 'Новосадска топлана' је уложила у капиталне инвестиције милијарду и 150 милиона динара, а само 60 милиона је добило од Града, што је дупло више него прошле године. Ова фирма је пре неколико година имала око четири милијарде динара губитка, а данас има позитивно пословање, снижену цену и највише инвестира од свих градских комуналних предузећа. На предлог 'Новосадске топлане' измењена је градска одлука па ће од сада Топлана финансирати све подстанице и прикључке, и неће бити оптерећени ни инвеститори ни грађани“, истакао је градоначелник и похвалио раднике и руководство предузећа за изванредне резултате.

Директор Арсовић је напоменуо да је то предузеће, поред два појефтињења цена, прошлу годину завршило са 833 милиона динара добити, и да већ пар година не користе текуће субвениције Града.

Фото: ЈКП "Новосадска топлана"

„Радимо за добробит свих грађана, контролишемо све процесе да би грејање било што боље“, казао је Арсовић, напомињући да је уговорена изградња новог котла на Топлани исток од 60 мегавата, да ће бити рађена когенерација на Топлани југ од четири мегавата и аутоматизација подстаница, те да је вредност тих инвестиција, које такође самостално финансирају, око милијарду динара.

Градоначелник се захвалио Новосађанима што редовно измирују своје обавезе доприносећи тако побољшању система грејања уз снижавање цене, а Арсовић најавио је да ће ускоро све површине где су извођени радови Топлане бити доведене у претходно стање.

Е. Д.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести