Ван Гог и Рибља чорба на Гитаријади у Кисачу

НОВИ САД: „Гитаријада Војводине“ биће одржана четврту годину за редом у Кисачу од 29. јуна до 1. јула, најављено је на конференцији за новинаре у Градској кући.
gitarijada kisac
Фото: gitarijadakisac.com

Фестивал се одржава под покровитељством Града, партнер на пројекту је Фондација „Нови Сад 2021-Европска престоница културе“, медијски покровитељ је РТВ Војводина, а подржан је од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, као и Туристичке организације Града Новог Сада.

Манифестација, осим што даје прилику неафирмисаним музичким саставима да их чује шира публика, окупља и велика имена из света рок музике. Важно је што је партнер на овом пројекту и Фондација 2021 и што постоји синергија која омогућава добру сарадњу појединачних удружења и организација усмерених ка општем заједничком циљу, а то је да максимално искористимо све потенцијале у области културе. Циљ је и да сви заинтересовани буду на различите начине укључени у процес ЕПК, и да деловање у друштвеном и културном животу препознају као могућност да се ствари мењају на боље, нагласио је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Како је рекао, Градска управа за културу константно улаже у механизме транспарентности, те да поред интернет сајта, има и апликацију за мобилне телефоне „GukiT“, посредством које грађани могу да буду што боље упознати са дешавањима на пољу културе, уметности али и забаве.

На конференцији се обратио и директор ТОНС Бранислав Кнежевић који рекао да такав и слични догађаји доприносе туризму Новог Сада, а посебно када је реч о приградским насељима која имају шта да понуде.

Према речима ПР фестивала Милане Арњаш, на конкурсу за демо бендове, уз помоћ музичких уредника РТВ Војводина, изабрано је десет финалиста, а прва награда је снимање „сингла“ у Студију М.

Она је такође нагласила да је намера организатора да Фестивал добије регионални карактер, и да већ и сада има доста посетилаца из региона и европских земаља, као и заинтересованих демо бендова који се јављају на конкурс.

Миша Алексић најавио је сет листу највећих хитова чувене „Рибље чорбе“ за наступ у Кисачу, и оценио да је, према њиховом искуству из ранијих година, Гитаријада одлично организована, да је прерасла у озбиљан фестивал који промовише квалитетну рок музику.

Најављено је да публику очекује одличан провод, а звезде фестивала су група „Ван Гог“, која наступа 29. јуна, и „Рибља чорба“, чији концерт је предвиђен у суботу 30. јуна.

Трећу годину за редом на Фестивалу наступа „Ахтунг бенд“, а представиће се и победници прошлогодишње гитаријаде у Кисачу, бенд „Чупавци“, као и словачки рок бендови.

Током три дана на стадиону ФК „Татра“ публика ће уживати у бројним концертима и пратећим садржајима, а комплетан програм Фестивала доступан је на http://gitarijadakisac.com.

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести