АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Сутра се отвара брза саобраћајница Лајковац - Дивци

БЕОГРАД: Брза саобраћајница Лајковац - Дивци у близини Ваљева, у дужини од 12 километара, биће сутра отворена за саобраћај, најавио је председник Србије Александар Вучић.
с
Фото: FOTO TANJUG/STR/bs

"Сутра, тачно у 12 сати отвара се брза саобраћајница Лајковац - Дивци, дужине 12 километара. Поносан на Србију која се гради и људе који вредно раде. Србија не сме да стане", написао је Вучић на инстаграму након обиласка саобраћајнице. Пушта се у суботу у саобраћај деоница брзе саобраћајнице од Лајковца (аутопут Милош Велики) до Петље Дивци.

Већ је урађен и пуштен кружни ток на самој наплатној рампи Лајковац дужине 466 метара и урађено је после петље Дивци према Ваљеву део од још 600 метара брзе саобраћајнице који ће тек бити пуштен у саобраћај.

То значи да је завршено укупно 13 километара брзе саобраћајнице од чега се око 12,4 км сутра пушта у саобраћај. У следећој години биће завршено још 5,2 км до Ваљева, као и 2,4 км уговорене Јужне обилазнице око Ваљева која је веза са индустријском зоном. На брзој саобраћајници Иверак - Лајковац налази се прикључење на Јужну обилазницу око Ваљева у дужини око 2,4 км и представља везу са индустријском зоном у Ваљеву. Завршетак радова на целој деоници је могућ у другој половини 2024. године, што зависи од процеса експропријације земљишта.

Фото: FOTO TANJUG/STR/bs

На делу трасе од петле Дивци до краја трасе тренутно се изводе радови: на мостовима 1 и 2 се изводе завршни радови и шљунчани клинови, на мосту 3 се изводе шипови, наглавне греде и стубови. На делу од почетка деонице у дужини од 5,2 км изводе се преостали земљани радови, израда преостале кишне канализације, шахтова и сепаратора, израда носећих слојева коловозне конструкције, уређење косина насипа и радови на електро и телекомуникационим инсталацијама. На градилишту је ангажовано око 150 радника.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести