Београд спреман за дочек Ангеле Меркел

БЕОГРАД: Београд је спреман да поздрави немачку канцеларку Ангелу Меркел која сутра долази у посету Србији.
merkel youtube
Фото: Youtube Printscreen

На згради Генекса на Новом Београду у знак добродошлице постављене су заставе Немачке и Србије.

Меркел ће на београдским Аеродром "Никола Тесла" стићи нешто после 16 сати, где ће јој бити приређен дочек, а церемонија свечаног дочека биће уприличена испред Палате ''''Србија''''.

Први састанак канцеларке Меркел и председника Србије Александра Вучића планиран је одмах по њеном доласку и свечаном дочеку, који ће бити приређен испред Палате ''''Србија''''.

Планирано је да увече вечерају заједно, а Меркел би требало и да преноћи у Београду.

 

Иако се мандат немачке канцеларке приводи крају, њен боравак у Београди и разговори које ће имати, снажан су сигнал да Србија и регион остају високо на агенди Немачке, као да је њена посета и признање за развој Србије.

Раније ове недеље, портпаролка немачке владе Мартина Фиц најавила је да ће у фокусу разговора двоје државника бити билатерални односи, економско-политички односи и питања европске перспективе.

Последњи пут канцеларка Меркел посетила је Београд јула 2015. када јој је домаћин био Вучић, али у функцији председника Владе Србије. Вучић је од тада у више наврата боравио у Берлину, где се састајао са канцеларком Меркел, коју је подржао и као лидерку партије Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), сестринске партије Српске напредне странке (СНС).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести