Бериша: Поштујте комшије Србе, укините неразумне таксе

БЕОГРАД: Председник Матице Албанаца Србије Демо Бериша поручио је Приштини да хитно укине таксе на производе из Србије, јер, како је навео за "Вечерњих новости", оне угрожавају опстанак свих грађана на КиМ.
e
Фото: Youtube Printscreen

"Када је Приштина изгубила битку за улазак у Интерпол, одлучила се на неразуман, нелогичан и неприродан потез увођења такса на производе из Србије", рекао је Демо.

Како је нагласио, "ни Срби, ни Албанци немају више деце за ратовање, време је за помирење и успостављање мира".

"Поручујем сународницима на КиМ да се према Србима, нарочцито према онима који живе у енклавама, опходе као према комшијама и да им помогну и омогуће да нормално живе на својим огњиштима", рекао је Демо.

Он је додао да су Албанци у Србији спремни да помогну да се оствари помирење између спрског и албанског народа на КиМ.

Матица Албанаца у Србији основана је 2014. године са жељом да се Албанци идентификују, окупе и да без страха кажу ко су и шта су, користећи права које свим грађанима пружа Устав Србије.

У Србији у 140 општина живи 180.000 Албанаца, навеле су Новости.

Pedja
09.12.2018 • 09:57
E da nam je vise ovakvih razumnih i postenih ljudi...
sara
09.12.2018 • 11:25
Bravo Beriša!. Eto razuman čovek kako razmišlja. U Srbiji niko ne pita ljude čija si nacionalnost, već kakav si čovek i koliko ima uljudnosti u tebe. Imala sam ranijih godina albanca koji mi je donosio, krompir, luk, sa pijace i uvek sam ga gostila kada je dolazio. Gde sam radila takođe imali smo albanca u kolektivu, bio je divan čovek i svi smo ga voleli. Takođe albanac mi je popravljao televizor, uradi svoje, sedne posluži se i lepo se ispričamo.
EUR/RSD 117.9120
Најновије вести