Боцан-Харченко: Шпијунска афера...Све је то иза нас

БЕОГРАД: Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да је афера "руски шпијун", што се тиче Београда и Москве - "иза нас".
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko Foto: Tanjug/DUSAN ANICIC
Фото: Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко Фото: Танјуг/ Д. Аничић

"Све је то иза нас", рекао је амбасадор на питање новинара шта је председнику Србије одговорио на "зашто", које му је Александар Вучић упутио поводом снимка о предаји новца руском обавештајцу.Боцан Харченко је рекао: "Не бих желео да поновљамо читаву причу која је иза нас".

Додао је да је о томе већ доста речено, и да онај кога то интересује може да погледа изјаве и председника Србије, и његове као и портпаролке Министарства спољних послова Марија Захарова.

Руски амбасадор је још једном тим поводом оценио да су односи две земље, након прошлонедељног, 17. сусрета двојице председника Александра Вучића и Владимира Путина у Сочију, добили нови подстицај и да ће сарадња бити још интензивнија.

Боцан-Харченко је говорио на скупу о балканској политици Руске Федерације у Институту за међународну полтику и привреду коме су присуствовали и бројни амбасадори и представници дипломатског кора.

На том скупу Боцан-Харчнеко рекао је и да је Александар Вучић председник са којим се Владимир Путин највише пута срео у односу на лидере свих осталих држава Европе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести